A nagy posta placc ura – húsz centire belógott a kocsi fara – szörnyűséges volt a helyzet – megbénulhatott volna a forgalom
nagyposta előtt suzuki

Kicsit bizonytalan vagyok, hogy a Miskolci egyes posta előtti úgynevezett felállós járdaszakasz fizetős e. Arról beszélek, ami a gépkocsibejáró mögötti terület, ahol a hivatalba beszaladók leparkolnak.  Ott pontosan két személykocsira való hely van. Hacsak az előttünk megálló el nem terpeszkedik, s nem hajlandó a táblatartó oszlopig állni.  Így a mögötte érkező csak úgy várakozhat, ha a kocsija hátsója belóg a kapu elé.

Nos, így jártam szerda reggel. Az előtte álló BMV sofőrje elterült a placcon, a Suzukim meg jó húsz centire ki vagy belógott a ki-be járat elé. Nézni is szörnyű volt. Utasom, egy  88 éves tisztességben megőszült,  járásképtelen hölgy pironkodva hallgatta a kapufőnök kirohanását. Az úr akinek csak hivatalt adott a Teremtő felrántotta a kocsim ajtaját és leteremtette az utasomat. Röstelltem. Úgy éreztem magam, hogy ezzel a bűnömmel megbénítottam a Magyar Posta járműforgalmát. Mentegetőztem, hogy az előttem álló – amikor bemenni készültem – nem volt hajlandó előre gurulni egy centit se. Persze amikor erről tárgyaltam, a kedves , de szigorú kapus sehol nem volt. Ha ugyanis akkor rohan ki biztosan megértőbb lett volna. No, meg nagyobb tisztelettel beszélt volna az idős hölggyel akit úgy felizgatott, hogy egyenesen az orvoshoz kellett vinnem.