Soros György javaslata véget vetne Közép-Európa felzárkóztatásának- Gyuri bácsi ördögi terve – lehasalunk, besokallunk
Soros György

Van olyan, hogy elszakad a cérna. Megesik, hogy nem akarunk hinni még a szemünknek és a fülünknek se. Most viszont ha ez a Soros György kiszólás valós, akkor kinyílik a bicska a gondolkodó ember zsebében.  A magyar származású pénzmágnás, üzleti guru tovább gyűrűzteti az örült ötletét.  Szerinte a migránsok befogadása egy nagy lehetőség.  Nem tette hozzá, hogy kinek. Azt is kimondta, ha nincs pénze Európának erre a célra, vegyünk fel kölcsönt.  Schwartz Gyuri bácsi amikor elhagyta az országot még békekölcsönt jegyeztünk. Tehát ez az ötlete nem éppen eredeti. Ezt már nem ő találhatta ki. A maga tehetsége szerint alapítványai révén idáig is támogatta a menekültáradatot. Ahelyett, hogy a keservesen megdolgozott pénzéből inkább azokat az országokat segélyezné, ahonnan a szerencsétlen jobb sorsra vágyók elindulnak Európába.  Soros úr szerint a Brexit is a menekült kérdés következménye. Ebben tök igaza van. Csak rosszul látja . A briteknek elegük lett a betolakodókból. Megunták a multikulturális változásokat.  Még a nemzetközösséghez tartozó volt gyarmataik lakóitól is besokalltak.

Ami meg szomorú, hogy Soros úr egyéni, s egyedi  fantáziálását a kiválasztott néppel azonosítják. Az ördögi tervének semmi köze a származásának. Ez egy időskori felsőtesti érelmeszesedés egyenes következménye lehet. Még azt is el tudom képzelni, hogy saját vagyonából tervezi a migráns kölcsön fedezését. Köszönöm, köszönjük, maradunk az OTP vagy a Cofidisnél. Itt legalább tisztában vagyunk a lejárat végével.image image 

Soros György az EU előtt álló kihívásokról tartott előadást az Európai Parlamentben. A magyar származású befektető radikálisan csökkentené az uniós kohéziós politikát és agrártámogatásokat. „Közép-Európa jövője szempontjából elképesztő változásokat sürget Soros György”, mondta Hölvényi György KDNP-s EP-képviselő az ülést követően.

 

Az Európai Parlament fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Soros György provokatív előadását az Egyesült Királyság múlt heti EU-tagságról szóló népszavazásával kezdte. A befektető szerint az EU-nak fel kell ismernie saját hibáit és a szétesés elkerülése érdekében gyökeresen meg kell újulnia. Elmondta, hogy a migrációs válság is hozzájárult a brit EU-tagság elutasításához. A migrációs válság megoldására évi 30 milliárd eurós uniós forrásteremtést javasolt. Soros azzal az elképesztő javaslattal állt elő, miszerint új uniós adókat kellene kivetni, továbbá hitelfelvétellel, a Közép-Kelet-Európának nyújtott felzárkóztatási források, valamint az agrártámogatások radikális csökkentésével kellene finanszírozni a válság megoldását.

 

A képviselő hangsúlyozta: „A feladat adott, nagyon vigyázni kell Soros György kijelentéseire, nehogy ezek bármilyen formában európai bizottsági javaslatként a későbbiekben visszaköszönjenek”. Hölvényi György, az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának tagjaként részt vevő képviselő, a beszéd után elmondta: „A helyben maradást segítő programoknak nincs alternatívája. Soros György elképzelése a helyben maradást segítő oktatási, gazdasági és foglalkoztatási projektek helyett csak további elvándorlást eredményezne”. A néppárti politikus hangsúlyozta, hogy a térségből nem elvándorlásra kell késztetni, hanem helyben kell segítséget nyújtani.

 

Brüsszel, 2016. június 30.

 

További információ:

Hölvényi György irodája: +32-228-47197

http://fidesz-eu.hu/

http://holvenyi.fidesz-eu.hu/

 

 

Andras LASZLO
Press Adviser

 

Press and Communications Service – Hungarian Press

 

andras.laszlo@europarl.europa.eu

 

ASP 04H258
Rue Wiertz
B-1047 Bruxelles
Phone: +32 2 28 32893
LOW T03076
Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg
Phone: +33 3 881 64248