A dél kínai Acer – a jó hírűket túl értékelték – szerviz csak Prágában – a futárral ámítottak

Nem vagyok vadember, ám ha az Acer márkanevet bárhol meglátom letépném a reklámjukat. Aki még nem tudná, ez a cég Magyarországon úgy árusítja a számítógépeit, hogy nem gondoskodik a helybéli garanciáról. Tehát ha gond van a  készülékkel Prágába vitetik javítani.

Velem esett meg, hogy Miskolcon vettem egy ilyen dél kínai gyártmányú netbookot. Pontosan 99 ezer forintért. Hetednapra a képernyőjén megjelent néhány pixel hiba. Telefonáltam a megadott számra, ahol közölték rögtön megy érte a futár és garanciális ellátásban részesülök. Annyi volt a kérésük, hogy csomagoljam be a készüléket, hogy mire a futár megjön azzal se legyen probléma. Ámultam ennyi előzékeny, gyors intézkedés hallatán. Jött is a postás, átvette a csomagot és elviharzott. Egy hét múlva rákérdeztem – a gép Prágában van de a képernyő csere ötven ezer forint és ha vissza akarom kapni fizessek. Letaglóztak. Ez több mint a készülék árának a fele.

Elmagyarázták, hogy a gépet törötten kapták meg és ha nem tetszik valami forduljak a sóhivatalhoz.  Szerintük, nem nekem kellett volna postázni, hanem az áruháznak ahol vásároltam. A lényeg az, hogy perre ment az ügy s végül a független igazságszolgáltatásnak köszönhetem, nem kellett kifizetnem a 700 ezer forintos követelésüket. Mondván, nyilvánosan megsértettem a jó hírűket. Hiába védekeztem, hogy ami nincs azt nem lehet megsérteni. Szerencsére a bírónő átlátta a helyzetet. Fizetnem nem kellett, csak ráfizetnem a javításra. Hogy aztán 20 ezer forintért megszabaduljak a rossz emléktől.

Ha most valaki letépi ezt a plakátot – esküszöm nem én voltam.  Tanúim vannak rá.