Kánikulában se fogyassz sok vizet- fürdésre, inni viszont kell – jó fejek a zuhanyfejek
Petra von Raaij for Hansgrohe SE

A nyári kánikulában több időt töltünk a fürdőben, ez azonban nem szükségszerűen jelent fogyasztásnövekedést. A víztakarékos zuhanyfejekkel és csaptelepekkel akár 60 százalékkal

Petra von Raaij for Hansgrohe SE
Petra von Raaij for Hansgrohe SE
Petra von Raaij for Hansgrohe SE
Petra von Raaij for Hansgrohe SE

 csökkenthető a víz és energiafogyasztás fogyasztás.

 

A fenntarthatósági szempontok ma már a korszerű design szerves részét képezik. Amíg a nagyvállalatok jelentős részének zöld programja saját környezetromboló hatásának kompenzációjában merül ki, addig mások olyan eszközöket adnak a lakosság kezébe, amelyekkel ökológiai lábnyomunk jelentős csökkentéséhez járulnak hozzá.

Ilyen a német fejlesztésű EcoSmart technológia, amellyel a csaptelepek fogyasztását az átlagos 13 liter/percről 5,2 liter/percre, míg a kézizuhanyok esetében 16 liter/percről 9 literre lehet csökkenteni. Ezzel akár 60%-kal csökkenhet a vízfelhasználás, ami egész évben, de különösen a kánikulában nagyon hasznos következményekkel jár: a kevesebb meleg vízhez kevesebb energia szükséges, ami alacsonyabb CO2-kibocsátást és egyúttal alacsonyabb költségeket is eredményez. Az eljárás lényege, hogy a vízsugarat levegővel dúsítják, így a csökkentett vízfelhasználás nem észrevehető. A felhasználói komfortérzetet egyáltalán nem befolyásolja, hisz a vízsugár erőssége kis mértékben sem csökken, sőt a folyó víz mennyisége többnek tűnik, a dúsítás miatt pedig tapintásra lágyabb hatású.