Íme a corpus …- a delikvens elkarikázott, de meglesz – behorpasztotta a kocsim tetejét

Mint már eldicsekedtem, a mai nap se volt egyszerű, semmi simaság. A Csabai kapuban a Bermuda két szögben ahol a biciklisták incselkednek az autósokkal ismét történt valami. Szabályos menetben vártam a kifordulást a főútra amikor egy Tapolca irányából száguldozó fiatalember püfölni kezdte a Suzukim tetejét oldalát. Közben mondta amit ilyenkor illő.

Meglátásom szerint egy kerékpárutat egy oldalról stop táblával védeni nagyon szakmaiatlan. Különösen azután, hogy a kerékpárosok a járdára kényszerítve folyamatos ámokfutással rémisztgetik az autósokat. Szinte keresik , kierőszakolják az áldozattá válásukat. A rendőrök akik sok ilyen esetnél voltak jelen elismerik, hogy a karikázók időnként szándékos ütköznek a kocsik oldalának. Olyan sose történt , hogy valakit elgázoltak, viszont , hogy oldalról neki mentek a kocsinak az százszámra megesett. Van egy buta dac a biciklistákban, hogy a helyzeti fölényüket itt ebben a kevésbé veszélyes, kockázatos afférban megfitogtassák.

Megoldás. El a stop táblával. A garázdák meg bűnhődjenek. S ha egy biciklisnek fékezni kell errefelé ne szívja mellre, s ne vegye tragédiának.

Ja, mikor lehetne már megnézni az ámokfutó, dühöngő kerékpáros videóját, ami a közterületesek rögzítettek.