Na még egyszer – a kavicsos parkoló táblája – ez most  pénzbehajtó automata lehetne  – mikor lesz forgalmi rend változás  – ha marad unokáink unokái is gyönyörködhetnek bennne

Nagyon régen, pontosan 1968 májusában vizsgáztam autóvezetésből. Röstellem,  már nem annyira szabatosan ismerem a táblák tartalmát. Csupán rutinosan ismerem fel a tiltó táblák jelentését. Barátaim pirítottak rám, hogy  óriási a különbség a behajtani tilos és a mindkét irányból behajtani tilos tábla között. Ám rá kell jönnöm, hogy nekem sincs  sok szégyellni valóm. Hiszen ha most el tetszik menni a Hősök téri kavicsos parkolóba , s megnézik mi van kirakva a Kazinczy Ferenc utcai oldalon meglepődnek. Belülről kint van ez a nagy kerek piros szegélyes belül fehér tábla. Tehát e szerint se ki se be. Na, de mégis jönnek mennek. Mindkét oldalon díszburkolat, tehát nem is mehetnének ott autók.

Rendőrök, közterület felügyelők, seriffek és perzekutorok….? Ez most egy pénzbeszedő automata!

Nagy Ferenc a DBI ügyvezetője , az ingatlan tulajdonosa levelében arról tájékoztat, hogy a Centrumholding üzemelteti a parkolót. S tudomása szerint ott minden szabályszerű.

Ettől függetlenül ha még így is lenne mint miskolci polgár szeretném, kérem az itteni forgalmi rend kivizsgálását. Többek között az is, hogy idáig mennyit költöttünk a közösből az ottani díszburkolat folyamatos helyreállítására a ki be járatnál, a járdákon. Ki állja ennek a költségét.

Az se lenne érdektelen, hogy Nagy úr mit szólna ahhoz ha az ő lakókörnyezetében valaki, vagy valakik ehhez hasonló esztétikailag kétes kavicsos, pocsolyás grunddal keserítenék az életét. Mióta a szocialista városvezetés kijátszotta ezt a területet azóta  – ez nem ma történt – ez a terület a belváros szégyenfoltja. S ha hagyjuk akkor ezt unokáink unokái is látják majd. Muszáj e ennek így maradni?

Szükség van e ott parkolóra miközben az engedélyező önkormányzat másik három parkolóházat tart fenn a szomszédságban.image image