Feketétől világosat – vezet a Caffé Brando – maga dönti el melyik a vezető kávémárka – hol legyen a vetélkedő

Tudta-e, hogy a koffeint a gyógyszeripar is hasznosítja például a fejfájás elleni tabletták hatóanyagaként, vagy az asztma, a szívgyengeség és a morfiummérgezés kezelésére?

Tudta-e, hogy 5 cl Eszpresszóban 100 mg Koffein Található?

2 dl hosszú kávé 90-180 mg
2 dl koffeinmentes kávé 3-4 mg
2 dl tea 30-70 mg
2 dl kóla: 30 mg.
Tudta-e, hogy a koffeint a gyógyszeripar is hasznosítja például a fejfájás elleni tabletták hatóanyagaként, vagy az asztma, a szívgyengeség és a morfiummérgezés kezelésére?

Tudta-e, hogy a kávécserjének több mint 70 faja, ezen belül pedig számos változata ismert?

Tudta-e, hogy egy osztrák vizsgálat szerint kb. kétcsészényi kávénak megfelelő koffein fokozza a rövid távú memóriát és javítja a koncentrálóképességet?

Tudta-e, hogy egy torontói kutatás szerint a nagy mennyiségben fogyasztott kávé csak a különleges genetikai állománnyal rendelkezőknél növeli meg a szívinfarktus kockázatát?

Tudta-e, hogy egy csésze kávé 70-100 mg koffeint tartalmaz, így már két csészényi ital elegendő hatóanyagot tartalmaz a megfelelő hörgőtágításhoz?

Tudta-e, hogy a kávé csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát?

Tudta-e, hogy a kávé koffeinje (1,3,7-rrimethylxanthin) segít megelőzni az asztmás rohamot, hasonlóképpen, mint rokonvegyülete, a ma gyógyszerként is alkalmazott teofillin (1,3-Dimethylxanthin), amely hatásos hörgőtágító?

Tudta-e, hogy a vizsgálatok szerint az instant kávék élettani hatása kedvezőbb?

Na ugye, mennyi mindent nem tudott. Például azt se tudta, hogy nem minden fekete, fekete. Van fehér kávé is. Sőt szőke is.  Ha ön vendéglátós keresse meg a portálon felbukkanó Caffe Brando reklámját. Pelléné, Juhász Edit, a  Caffé Brando miskolci tulajdonosa elmondja, mi hiányzik az éttermének a választékából. Nem titok, hogy a világ tele van jobbnál jobb márkákkal, de hogy melyik az igazi azt csak Ön döntheti el.. Ha megkóstolja.

S ha akad egy forgalmas vendéglátó hely a régióban ahol megrendezhetjük a feketék vetélkedőjét, oda várjuk a koffeines meleg üdítők kedvelőit.  Külön kategória – ki a legjobb a kávészakértő?caffebrando_miskolc caffebrando_miskolc_300