Petőfi Sándor szépunokája  szavalt – csak él a burját vonal – kezdődik a vérminta elemzés

 

MIXVK – Áttörés Petőfi Sándor szibériai életszakaszának megítélésében! A Petőfi-konferencia augusztus 17-i ülésén, Petőfi szépunokája, Ojuna Baldakova, tartott előadást. A Burjátországban, Barguzinban született, Németországban élő Petőfi szépunoka beszámolt arról, hogy a családi legendárium mai napig őrzi Petőfi Sándor emlékét olyannyira, hogy Petőfi leszármazottai, – akik között sok a versíró – minden évben egyszer összegyűlnek a és burját sámán szertartás szerint emlékeznek forradalmár ősükre, Petőfi Sándorra.

 

Ojuna Baldakova vállalta, hogy genetikai elemzésre vérmintát ad, amivel végképp le lehet majd zárni az MTA-val a tudományosnak nem nevezhető, évszázados vitát.

 

A Petőfi-konferencia ezen írás közzétételekor is zajlik, és ide kattintva, a világhálón élőben követhető.

 

 

 

Dalmay Árpád fordította magyarra az egyik Petőfi-utód burját nyelven írt és oroszul is olvasható versét.

                 Ojuna Baldakova mellett Fuksz Sándor, a Petőfi-konferencia társelnöke

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8960/160817

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

image004