Kanadai kacsatánc – fals támadás a konkurenciától – a kanadaiak megkedvelték a magyar baromfit – a  média is beszállt a piaci versenybe
kulfold
A magyar kacsa világszerte hódít
image
Ugye ilyen kacsa is van. Angolul van ráírva. Remélem nem kanadai !
image
Hatalmas betűkkel olvasható – magyar termék – franciául és angolul

Délutáni szunyókálásomból riasztottak – Kanadában kirobbant a  kacsatánc.  Az óceánon túli konkurencia csalárd módon próbálta letámadni a magyar kacsa importőrt. Mint ismeretes dr. Fazekas Sándor miniszter  nemrégiben az ottani mezőgazdasági expón népszerűsítette a hazai baromfiágazatot. Sikeresen. 

Barátom, Márkus György cége  nagy mennyiségben exportálja a magyar kacsát Kanadába.  A vásárlók a minősége miatt megkedvelték. Tarolnak a piacon.  A konkurencia időközben csalárd módon egy tévétársaság segítségével azt terjesztette, fő műsoridőben, hogy a magyar kacsákat átcsomagolják és kanadaiként árusítják.  Sajnos az ottani hír tévés kolléga nem vette a fáradtságot, hogy utána járjon a vádaknak.  Természetesen most nem csak a helyreigazítást kell közölniük, de a hitelrontás miatti perben is vállalniuk kell az anyagi felelősséget. Szomorú, hogy a a legnagyobb és a legolvasottabb magyar gazdasági hetilap utánközlésben átvette a fals hírt. Nyilván akik ezt a siralmas kacsatáncot útjára indították számoltak azzal, hogy nálunk elterjed a hír. S alkalmas lesz a konkurencia besározására.

Eredetileg egy fagyasztott kacsa volt a fő címen. Most jött az elektromos posta Kanadából .- hogy konspiráljunk.  Legyen fent egy eredeti magyar porcelán kacsa. Csomagolatlanul. Üresen.