Csúcsfejlesztésű útburkolatot adtak át Ózdon -csupa piros a zebra előtt – figyelemfelkeltő

 

 Minden évben egyre többen sérülnek meg az utakon, a figyelmetlenek száma egyre nő, az ittas vezetőké szerencsére csökken, derül ki a legutóbbi statisztikákból.image image A biztonságos közlekedés fontos alapfeltétele az utak minősége: a Generali a Biztonságért Alapítvány innovatív technológián alapuló csúszásgátló útburkolata segít megelőzni a jövőbeli baleseteket.

A helyi rendőrkapitányság adatai alapján 2015-ben Ózd városában 10 százalékkal több közúti baleset történt, mint 2014-ben. Ezt a számot szeretnék csökkenteni a városvezetők, így az egyik legveszélyesebb útszakaszon építették ki a csúcsfejlesztésű útburkolatot.

A biztonságossá tett útszakasz az a gyalogátkelőhely, mely a Vasvár út 54. szám alatt, a Vasvár úti Általános Iskola két épülete között található. Éppen ezért számít ez a terület fokozottan veszélyesnek, mivel az iskola épületei között naponta többször is közlekednek a gyerekek, hogy tornaórára és ebédelni menjenek. Ezen az útszakaszon a tavalyi év során 24 baleset történt, az azt megelőző évben pedig 15, ám szerencsére gyermekek egyik esetben sem sérültek meg. A csúszásgátló útburkolat átadásával csökkenthető lesz ez a szám, és a szülőknek is kevesebbet kell aggódniuk gyermekeikért.

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Vasvár úti Általános Iskola közelében elkészült Living Road csúszásgátló útburkolatnak köszönhetően augusztus 25-étől több mint 700 kisiskolás közlekedhet biztonságosabb körülmények között. A magyar találmányú Living Road útfelület vészfékezés esetén akár 50 százalékkal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színskálájának köszönhetően pedig 70 százalékkal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

Az átadó alkalmából Janiczak Dávid polgármester is üdvözölte a kezdeményezés megvalósulását: “Kettő iskola van az átkelő két oldalán, ezek és a bevásárlóközpontok közelsége miatt is fontos, hogy tanévkezdéskor a gyerekek és a felnőtt lakosság biztonságát garantálja az útburkolat.”