Sarc, sarc után – háborúzok a finánctőkével – két ponttal vezetek – megcsapolják a külföldi nyugdíjat – a hazait is a bankba küldik

Háborúzok a pénzintézetekkel. A hazaiakkal. Levelezek az OTP vezetésével, de olyan mintha elbeszélnénk egymás mellett. Bármit mondok, küldenek egy brosúrát, egy idézetet a maguk kedvére formált szabályaikról, oszt jónapot. Érdemben nem tárgyalnak. Megszokhattam volna. Kedvenc pénzintézetemmel nem először csatázom. Idáig kettő nullára vezetek. Nem rossz arány.

Valamikor , amikor még a kis Dojcsák volt az OTP nagy hatalmú helyi ura garázsokat osztottak a lottóház mellett. Ész nélkül. A földalatti terem garázsban úgy festették fel a helyeket, hogy egy Wartburg, egy Skoda és egy Trabant egymás mellé állt. S máris húzták a csíkot.  Az enyém a 15 számú olyan picurira sikeredett, hogy a Ladámból sehogy nem tudtam kimászni, ha mellettem álltak. Csak az ablakon át. S nem is olcsón adták a helyeket.  Panaszkodtam. Dojcsák úr, miközben a répáját rágcsálta – kell nem kell, visszaveszem – morogta.

Kell mondtam. Csak nagyobbat akarok.  Addig vertem a palávert, hogy az enyém lett a legnagyobb.  Megnéztem az építésügyi és a tűzrendészeti szabályzatot. Kiderült a szélesség egyiknek se felelt meg.  Persze a hatóságok a kis újukat se mozdították. Mígnem írtam egy szívhez szóló levelet az országos tűzoltó parancsnoknak. Csupán annyit kértem, mentesítsen a szabályzat alól mert itt Miskolcon elmérték a kocsi beállókat. Dojcsák úrnak torkán akadhatott a nyers  sárga répa  mert nemcsak át kellett méretezni a parkolót, de egy szép nagy büntetést is kaptak.

Másodszorra, a miskolci OTP erődítmény parkolója miatt emeltem szót. A nyitás után a kis fákat egy méteres sugarú vasráccsal védték le.  Nem csak én sokan megsértették a kocsijukkal a drága vasat. Beláthatatlan volt.  Nemcsak fizették a károm, de át kellett alakítaniuk a rácsokat.

S most – a legújabb kínom már a teljes hazai bank hálózatot érinti.

A magyarok a fizetésüket, nyugdíjukat 150 ezer forintig kezelési költség nélkül vehetik fel. A külföldről érkező nyugdíjat  vagy fizetést már megsarcolják. Az eurós dolláros járandóság esetében az éves jövedelem egy tizenketted  része a banké.  Miért differenciálnak ilyen mértékben. Nincs válasz. Illetve, annyi hogy foglalkoznak vele. Megrágják a panaszomat.

No meg azt is mondták, hogy vannak eurós automaták is.

Pesten a Váci utcában láttam is egyet, nem működött. Három ilyen van országszerte.

image
Pesten a Váci utcában, van még Siókon és Debrecenben

S akkor most jön az újabb – ha igaz – a nyugdíjat a jövőben nem hozza ki a postás. A bankba kell küldetni.  Gondolom ez már nem lesz ingyen.

euroautomata
euroautomata
image
Egy centet se adtak. Még, jó hogy a kísérletért nem számítottak fel valami kezelési díjat
image
Homályos ennek a működése, nem derül ki a helyszínen, hogy forint alapú kártyára adnak e eurót. Nekem nem adtak.