Nincs rükverc az idő kerekén –  Merkel önvallomása késő – léket kapott a CDU – győzött a magyar politikai irányvonal  – törölnék a szelfit
Merkel nagy tévedése
Merkel nagy tévedése
angela_merkel_popularity_germany_2012_02_29
Erre innunk kell
merkel
Lehallgatták a telefonját. Ő viszont nem hallgatott a népe akaratára. A választók most megbüntették. A pártja a CDU süllyedőben. Ez viszont nem vigasztalja, hogy Németországot egy soha nem látott méretű multikultúrális válság sújtja.

Merkel kancellár asszony megtört. A szeme elől elpattant a hályog. Felébredt a csipkerózsikás álmából. S most már végre bejelentette – ha tehetné visszaforgatná az idő kerekét.  Esküszöm, minden erőmmel segíteném ebben, ha létezne a múló időn egy rükverz.  Ilyenkor érdemes  elgondolkodni, vajon magától volt ennyire makacs vagy a tanácsadói megvezették. Egy atomfizikusi képzettséggel rendelkező politikus miként hitte el, hogy ez a hódításszerű népvándorlás  megoldhatja az elöregedő Európa minden gondját.

Akárhogyan is próbálják kiforgatni a történelmet, mi magyarok kezdtük lebontani a berlini falat. Ebben Horn Gyula és Németh Miklós vállvetve serénykedett. Kettőjük elszántsága, érdeme, hogy a  szinte bársonyos forradalom egyesítette  Németországot. Majd Orbán Viktor a menekültáradat kezdetekor Európában keresztes lovagként próbálta harcba hívni az uniót a nyakló nélküli mígráns áradat megfékezésére. Soha ennyi oktalan, méltatlan támadás nem érte még a magyar politikát mint mostanában.  A kerítésépítés láttán, a közös határvédelem kiépítésének javaslatára minden rossznak kikiáltották a magyar politikai vezetést.

S lám, tegnap Merkel asszony kijózanodott. Forgatná az idő kerekét visszafelé, hogy mindent másként csináljon. Törölné azt a bizonyos szelfit a világ hálóról. Csaknem elsírta magát, hogy ezt bizony elkúrta….pardon de, ez a kifejezés már a politikai szótár szerves alkotóeleme.

Persze még nincs késő. Forgatni nem kell azt a kereket, egyébként is kontrázott meghajtású.  Megállítani se lehet, de a menekültek csábításával felhagyni, a  befogadásukat, a  kitoloncolásukat igen is gyorsa meg lehet kezdeni. Mentsük ami menthető.

A  múlt héten volt szerencsém interjút készíteni dr. Kocsis Mátéval a fővárosi Fidesz elnökével, a nyolcadik kerület polgármesterével. A héten benne lesz az Északban, elolvashatják. Merkel önkritikus vallomása után ez a cikk még időszerűbb. Remélem, hogy ez az október eleji választás már szinte formális  lesz.  Merkel  politikai halála  bizonyára mindenkit ráébreszt, hogy a kvóta rendszer , az idegenek ráerőltetése bármely országra is egy orbitális marhaság. Egy önsors rontó lépés.

Jómagam kezdetektől szolidáris vagyok a háborús menekültekkel szemben. Ám azt sosem értettem, hogy egy válságövezetből miért menekülnek harcedzett fiatal férfiak. Ahelyett, hogy hazájukat, szabadságukat védenék. Mint általában az európaiak szokták.  A lengyelek is emigráltak a második világháború idején, hogy katonaként térhessek vissza az ország felszabadítására.

image
Megérkezett dr. Kocsis Máté a fórumra

A nagy kérdés, a magyar baloldal, amelyik Merkel szoknyája ( bocsánat nadrágot visel) mögül a migránsok védelmezőjeként uszított a kvótarendszer elleni szavazás megigenelésére , most mit fog mondani. Mit szajkóznak majd. Mivel érvelnek az országhódító , minden toleranciát elutasító betolakodók mellett?