Mindenki győzött – sok ilyen választás kell – a fotelből is rágták a körmüket – mindenki helyett szavaztunk
image
By, by unió….

Győztünk vagy nem győztünk.  Csuda faramuci a helyzet. Mára mindenki azt harsogja, jobbról balról, hogy győztek. Egyszerűen nem értem, de becsülöm ezt a nagy nemzeti, népi egyetértést. Szerintem több ilyen nagy választást kellene tartani, még drágábban, hogy mindannyiunknak sikerélménye legyen. Bár elgondolkodtató, hogy ha mindenki győzött akkor hol bujkálnak a vesztesek, a legyőzöttek.By
Ismétlem magam is teljesítettem az állampolgári kötelességem. Beikszeltem a nagy NEM-et .  Mert vallom, hogy a határainkon ácsorgó idegenekkel aligha tudnék jól kijönni. Erőszakosságuk, rámenősségük és a vallási fanatizmusuk nem egyezik az elveimmel. Szerintem ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, nem hiszem, hogy csak három valahány millióan vallják ugyanezt. Inkább arról van szó, hogy a jelenlegi kormány ellendrukkerei nem szerették volna a szekerüket tolni.  Nem voltak képesek elhinni, hogy ez nem egy pártválasztás, nem egy személyre szóló voksolás. Attól tartottak, ha elsöprő lesz a határzár melletti kiállás ezzel csak a kormánypártok iránti bizalmat dagasztják. Közben otthon a fotelben vagy a plázákban sétálva maguk is azért rágták a körmüket, hogy  meg érvényes legyen a kvótaellenes kiállás. Megnyugodhatnak ők is, helyettük is tettük a dolgunkat.

Szerintem az a három millió ember családostul akár hat is lehet. Hiszen ki az a jámbor, jóhiszemű bolond aki  komolyan azt szeretné, hogy a szomszédságában , környezetében úgynevezett tájidegen multikultúrális, integrálódásra, együttélésre alkalmatlan  családok ezrei költözzenek. Szóban persze nagy a szájuk míg a lányukat meg nem becstelenítik vagy a fiúkat nem verik véresre.

Orbán Viktor valamit olyat mondott, hogy újra olvassa az Egri csillagokat. Ajánlom mindenkinek. Sőt a kampányban ismét vetíteni, sugározni  kellett volna.  Többre mentünk volna mint a a Tudja e kezdetű szlogenekkel. Nem vagyok érzelgős típus, de Dobó István előtt bármikor megemelném a kalapom.  Nem is értem, hogy Európában miért nincsenek szobrai.Hiszen a civilizáltabb  keresztény földrészt védte a végeken.

Tovább – vajon a déli határainkon ugrásra, behatolásra kész menekültek miként értékelik ezt a duplex győzelmet? Menni vagy nem menni, fontolgatják a híreket.  Szerintem náluk a legnagyobb dilemma. Kár, hogy arabusul se beszélek.