Tibor a magyarok iránytűje – Continental panzió a mi bázisunk – három vendéggel, négy nyelven, szimultánban – ahol mindenki jól érzi magát
Nemzetközi barátom Tarnai Tibor a bécsi Continentál panzió tulajdonosa - ha Bécsben jársz itt a legkellemesebb a szállás

Tarnai Tibor a bécsi Continental panzió tulajdonosa a kilátogató magyarok védőszentje. Immár évtizedek óta ez a legbiztosabb, legmegbízhatóbb és legkomfortosabb szállóhelye a honfitársainknak. Ilyentájt amikor hosszú hétvégénk van állandósul a telt ház a Marihilfer sarki hotelben.

Tibor nem egyszerű vendéglátós, nem a szokványos szálloda tulajdonos. Ő maga egy intézmény, egy olyan kapcsolat az arra járó magyaroknak ami nélkül eltévednénk a szomszédos nagyvárosban. Tibor korán kell, hogy a recepció sáncai mögül levezényelje a vendégei reggelijét.  S mire  leérünk az étkezőbe Tibor már az összes újságot végiglapozta s teljes körű jelentést ad a világ folyásáról. Közben minket is kifaggat mi újság odahaza. Mert őt az egész világ érdekli.

Szokásos reggeli csendélet – egy francia, egy japán és egy színes bőrű ki tudja honnan jött vendég egyszerre kérdezgeti Tibort. A várható időjárásról, a Schönbrun  nyitva tartásáról  és a Práter elérhetőségéről. Talán három vagy négy nyelven , szimultánban válaszol miközben apró cetliken még fel is rajzolja , hogy ki merre induljon  Bécs elfoglalására.

Hogy ne feledjem a hétvégén magam is nekivágok a nagyvilágnak.  Számomra az osztrák főváros a felhőtlen kikapcsolódást jelenti. Vannak kihagyhatatlan programok amelyeket időnként fel kell frissíteni. Nem fontossági sorrendben, de mondom. Este a bécsi szelet étterem kihagyhatatlan. A szombati zsibi, a Naschmarkt ugyancsak fontos helyszín. Várom, hogy mikor jön szembe Rex a rendőrkutya. A belváros a császárváros szíve ahol minden olyan drága, hogy levegőt is alig merünk venni. Az esti Práter a maga sajátos zajával és az immár multikulturális centrummá nőtt Mariahilfer sétálóutca.S akkor még nem szóltam a Grinzingről ahol lehetetlen parkolni. Viszont magamnak szedhettem össze az esti falatokat.

Tibor nagy terve, hogy a családi vállalkozását átadja a lányának. S ő maga mást se csinál mint , hogy vendég lesz . Járja majd a világot, szállodáról szállodára száll. S keresi majd a hozzá hasonló Tiborokat a recepciókon ahol eligazítják a látnivalókról. Ezt a tervét már két éve halljuk tőle.Na, de mi lesz velünk akik még csak  nem akarunk lemondani a császárváros felfedezéséről….?

S aki még többet szeretne tudni erről, nézze meg a hotel reklámját a gráf előlapján.