Csoda a Lidlben – amikor kihagy a terminál, vacakol a szoftver, s a hardver –  csak nehogy görög módra – szuper fizu a dolgozóknak
img_0520
Szép kis summa ez a régióban. Ám alaposan el kell olvasni a feltételeket. Igaz, lehet ennyit keresni, de ez még mindig nem annyi mint amennyit a Lajtán túl pengetnek.
img_0519
Próbálja meg felhívni. Persze előtte vegyen ki szabadságot, mert ez nem olyan hípsz-hopsz sikerül

Kezdem azzal, hogy mindig mindenütt mindent elolvasok. Kivéve azt amit nem veszek észre. Most estefelé elkerülte a figyelmem a bejáratra kiragasztott cetli miszerint a bankkártya rendszer nem jó. Csak készpénzzel lehet fizetni.

Persze, hogy nem egyedül voltam a hülyeségemmel. Magam is telepakoltam a kosaramat és mélán búsultam, hogy az előttem lévők méltatlankodnak. Gondoltam a szokásos jó nem jó, duplán ütötte be vagy ki tudja milyen viták folynak. Közöm? Ehhez nekem semmi. Mígnem magam is sorra kerülve szembesültem a szörnyűséggel. Hogy megint áll a bankkártya terminál. A pénztáros – a Tapolcai Lidlben – mondja, hogy megesik az ilyen.  Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi van ilyenkor. Mi történik a rendszerben – a bankira gondoltam – amikor ilyen hiba adódik. Rossz a számítógép, szar a szoftver, melegszik a hardver vagy ilyen valami sunyi dolgot művelnek.  Egyébként ahányszor találkozom olyan bankautomatával ami le van ponyvázva  mert nem működik , sötét gondolataim támadnak.  Már félek, ne hogy görög módira egyszer nekünk is a pénzkiadó gépek előtt kelljen rostokolni.

Különben minden rendben. Amíg ott helyben, kölcsönösen áldottuk a rendszert, egyszer csak úgy életre kelt. Érintésre fizettem. Csoda történt.