A nagy titok nyitja Janitól – a Gold GSM tulajdonosa elárulja, miért keresik a feltöltő kártyásokat – okos telefonhoz szuper okos ajándék tok – csak most , csak Neked amíg a készlet tart
téma mobil Nagy János Gold mobil

Ha Jani mondja az tuti úgy van. Nagy János a  miskolci Gold GSM tulajdonosa elárulta, hogy miért keresik a mobilszolgáltatók olyan nagy erőkkel  a Dominó és az egyéb feltöltős kártyák gazdáit. Na meg előrukkolt egy csodálatos ajánlattal.  Van egy különleges karácsonyi ajándéknak való ötlete.img_0628 img_0629Kezdem az elején. Sokakat ért az a meglepetés, hogy több esztendő elteltével rájuk dörögtek: tisztázzák, milyen jogcímen használják a telefonjukat. Sokan paráztak, hogy elveszik a megszokott számukat vagy valamilyen büntetés vár rájuk mert nem tudják igazolni miként jutottak ahhoz a SIM kártyához.

Nos, mindennek az előzménye csupán annyi, hogy a franciaországi terroristák nálunk ezerszámra  spájzolták be a telefonkártyákat, amelyeket aztán az akcióik idején használtak. Hamis névvel, lopott igazolványokkal vásárolták. Bár az is elképzelhető, hogy az az eladó aki egyszerre képes kétezer számot eladni aligha fintorog. Készpénzért adja, nem kell neki mindent tudni, hogy minek kell a portéka. Az arab merénylők minden alkalommal csak egy-egy kártyát használtak aztán már is elhajították, hogy ne tudják őket bemérni. Tehát most minden szolgáltató kötelessége, hogy a még forgalomban lévő számokat – a feltöltőseket – beazonosítsa. Ez az oka annak, hogy nagy elánnal most feltérképezik, kinek miért nem a saját nevén van a mobilja. Megjegyzem akinek nyomós oka van arra, hogy rejtve maradjon a kiléte továbbra is megteheti. Ez egy olyan nagy össznépi bújócska. Egy hajléktalan szerencsétlen a saját személyi igazolványával továbbra is tucatszámra vehet SIM kártyát. A boltosok meg ugyan úgy eladhatják a készülék nélküli kártyákat mint korábban. Nehéz lesz rendet teremteni ezen a téren. A tisztességes kereskedők viszont igyekeznek együttműködni a hatóságokkal ha nem akarják bezáratni a boltjukat.

S jöjjön a karácsonyi ajándéknak való ajánlat. Nagy János üzletében most olyan tokokat kínálnak amelyre felteszik a tulajdonos fotóját. Vagy bárkiét.  Például a kedvesük képével is díszíthetik. Okos ötlet, okos telefonosoknak. A cím az üzlet neve a mellékelt reklámban. Hajrá, amíg a készlet tart. Árakat nem is mondok mert annyira olcsóak, hogy nem hiszik el. S csak itt és csak most. S csak Neked meg a barátaidnak.