Kong a vészharang, kimúlnak a diezelek és a benzinesek – hirdetik a hibrideket – villanyról tankolunk a garázsban is – zöld rendszámmal ingyenes a parkolás – teperhetünk a buszsávban – amikor a nagyok is ringbe szállnak
06b79702-362e-45d4-890e-abd76f926cd9-6484-000004891c710822_tmp
Tiszta elektromos vagy hibrid . A fenti hirdetésben óriási a választék.
villanyora
Itt az ideje a házi töltőállomásoknak. Külön villanyóra kell a garázsba a kocsik tankolásához.
HA9AR_Kiskohat_villam_kar
Minden póznánál tankolhatunk

Jó ideje olcsó az üzemanyag. Bár időnkét 6-8 forinttal le fel billeg, de csak 400 forint alatt van. Százféle hivatalos magyarázat van közszájon ezzel kapcsolatban, de én csak egyben hiszek. Eljött az elektromos autók ideje. Ha jól megnézik, s alaposan elolvassák a most éppen fent futó autós hirdetést a gráfon rögtön rájönnek miről beszélek. A komoly nagy autógyártók egymással versengve rukkolnak elő az elektromos meg a hibrid hajtású szériákkal. Ha ezt a reklámot alaposan áttanulmányozzák bizonyára kedvet kapnak ezekhez a kocsikhoz. Hiszen ezeket már otthon, éjszaka a garázsban is feltölthetik. Bár a házi tankolás még egy kicsit hosszabb, de még mindig olcsóbb mint az üzemanyag kutaknál. S ami lényeges ezeknek az új típusoknak már lényegesen megnőtt a hatótávolságuk.  Egy töltéssel csaknem annyit gurulhatnak mint a benzinesekkel. Csaknem negyedannyiért. Ráadásul állami támogatást is kaphat a kocsi megvásárlásához. Nem véletlen, hogy Hollandiában már tervezik, hogy rövid időn belül minden benzines és gázolajos autót kitiltanak. Igaz, ezt most még senki nem veszi komolyan.

S akkor még egyszer mondom a fenti hirdetést alaposan olvassák át. Érdemes. Majd azon is gondolkodjanak el, hogy miért annyira fontos a paksi beruházás a kormány számára. Szerintem a kulisszák mögött már azt is kiszámolták , hogy ha ezek az elektromos kocsik elterjednek alaposan megnő az áram igényünk. Lehet csökkenteni a petrolkémiai termékek importját ami kedvező lehet az ország költségvetésére.

Nézegettem az ajánlatot. Egy kis Polo szerű autó ami a városban képes egy töltéssel 300 kilométert gurulni és jár hozzá egy milliós állami támogatás nagyon csábító. Buszsávban is lehet vele teperni és ezzel mindenütt ingyenes  a parkolás. Mert ugye zöld rendszámot kapnak. Szerintem amikor már Európa legnagyobb  autógyártó konszernje is a piacra lépett az elektromos hajtású kocsikkal elébe mehetünk a  jövőnek.