Lepukkant a Rákóczi út – telebombázták ATM pénzadagolókkal – a CIB magára hagyta a sajátját – bedeszkázott kirakatok, berácsozott kapualjak

Régóta ismerem a Budapesti Rákóczi utcát. A félreértések elkerülésére a hetedik kerületet, a hajdan virágzó részt ami a Keleti pályaudvartól az Erzsébet hídig tart. Csuda szép volt. Számomra ez jelentette a főváros igazi arcát.  Most viszont  – vasárnap reggel végiggyalogoltam -minden második kirakat bedeszkázva, eltakarva.  Egymást érik az üres üzletek és a gagyi boltok. A százforintosok és a kínai csecsebecsések. Egyik saroktól a másikig szinte egymás mellett három vasárnap is nyitva tartó turkáló verseng egymással. A plázák a bevásárló központok elburjánzásával ez az út szó szerint lepukkant. Húsz éve még minden kapualjban egy butik volt. Ezeket a sufnikat anno egyenként 25 millióért vesztegették. Ma a kapuk zárva, sőt berácsozva, bekamerázva. Az aluljáróban mint a katonakórházban szivacsokon, pokrócokba burkolva fekszenek a hajléktalanok. A kosz és a húgyszag lengi be a környéket.

Tudom, demokráciában bárki bárhol alhat, élhet. Akár az utcán is. A közterület felügyelők kommandósoknak öltözve egyenként ébresztgették a szerencsétlen embereket.  Igazából humánusan . Kötelességüket teljesítve végezték a dolgukat. Persze a hajléktalanok is az aluljáró sarkaiban, senkitől nem zavartatva. Ez lenne a főváros? Vagy csak én tévedtem el?n

img_0904
Az árkádos részeken akad egy két bolt is.
img_0907
Ez a Keleti pályaudvar mellett rozsdálló pénzautomata. Szörnyű állapotban. Valamikor a CIB tulajdona lehetett. Szóljanak ha nem kell, megőrzöm. Nekem még ilyenem nincsen.
img_0905
Ezt meg nem értem, ezekből az ATM pénzadagolókból 22 méterenként van egy egy. Mintha telebombázták volna vele a Rákóczi utat.