Bármilyen színekben – hiányzik az oázis – nincs óév búcsúztató kavicsos parkoló nélkül – mit látnak és mit nem a rendészek
Megjegyzem – hetente büntetik azokat az autósokat, akik hivatalosan ide a zsinagóga udvarára hajtanak be a nagy posta felől. Ezzel ugyanis pontosan hat és fél méterrel túl gurulnak a behajtani tilos táblát követően. Szerencsére a rendőrség valamennyi ilyen büntetést megsemmisített. Még azt is amelyet egy temetési menetre szabtak ki. Az egyik harcias rendész kevesellte a feljelentés, utánam üvöltötte – hogy akár meg is bilincselhetne. Egyébként tényleg megtehetné.
Tessék mondani, melyik nagyvárosban lehetne ilyen bójákat kihelyezni belterületen, kiemelt övezetben, ott ahol a legélénkebb az idegenforgalom. Az elkövető a Centralholding, budapesti központtal. Nekik ott ez a szép.

 

Most tessék figyelni. Addig piszkáltam, míg lezárták a parkoló Déryné utcai végét. Most már szabályszerűen nem lehet végig dübörögni, nyáridőben porcsíkot húzni a parkolón át. Szabálytalanul viszont bármikor. A bádogbójákat kikerülne a pázsiton át – ott vannak keréknyomok – minden úgy zajlik mint korábban. A rendészek arra persze nem járnak. Nem nézegetik a felvételeket.

 

Humánus cég a Centrálholding. A mozgássérültek is beállhatnak a privát parkoló legvégére. Úgy, hogy csak oda leghátulra. Hadd gyalogoljanak a pocsolyában. Az ígért aszfaltozás ugyanis késik.

 

A röhej, hogy itt még egy hónapja a se ki se be hajtani tábla volt. Forgalom se ide se oda tilos címletű. Ha nem lármázok még mindig az van kint. A behajtás a díszburkolaton át zajlik. A folyamatos javítás meg a város pénzéből megy.

 

Kicsit sok ez a tábla. Gyalogosan még csak csak, van idő böngészni. Kocsiból menet közben viszont idő kell az olvasáshoz.

 

Rend a lelke mindennek. Itt már nincs behajtani tilos tábla. Kellett volna az előtte három méterrel magasra kirakottat megnézni. Mondjuk az előző oszlopra felfértek volna ezek is.

Kérdezgetik miért fáj nekem ez a kavicsos pénzbehajtó terület.  Mondják irigylem mert nem az enyém lett. Nem nekem fial. Lehet, benne van a pakliban.  Ám az igazság ennél egyszerűbb. Volt egy grandiózus terv, hogy elbontják a zsinagógát takaró betonerdőt. Egy kaput nyitnak a tér felé, szembe a katolikus templommal.  S a túlzsúfolt  immár kaotikus tér eme sarkában egy pázsitos kertet létesítenek. Olyat amilyet a nagyvárosokban  szoktak. Egy zöld oázist. Szerintem , közakarattal még sosem késő. Ha egyszer önkormányzati képviselő lennék – csak ezért , bármilyen színekben – minden közgyűlésen szót kérnék. Egyszer valaki csak belefáradna ebbe.