Egyre jobban tartják magukat az idősek –  mondják a fiatalok – nincs időnk utolérni a japánokat – nekünk az SZTK a találkahely – rossz vicc bónuszként

Japánban hamarosan nem 65, hanem 75 éves kortól számíthat öregnek valaki, köszönhetően annak, hogy mind több idős ember őrzi meg szellemi és fizikai aktivitását 65 éves kora után is. A helyi öregedési társaságok szerint a 65-74 éves embereket „félöregként” kellene meghatározni, a 90 éven felülieket pedig „szuperöregként”. Az idősek egészségügyi adatait elemezve jól látszik, hogy évről évre javul Japánban egy-egy idősebb korosztály átlagos szellemi és fizikai teljesítőképessége. Például egyre többeknek megmaradnak a fogai, és csökken azoknak a hányada, akik tartósan ellátásra szorulnak.

Erről jut eszembe az a szakállas vicc, hogy az idős amerikai reggel felkel , hóna alá csapja a wiszkis üvegét és elmegy lazítani a klubjába. A német nyugger alig, hogy felébred zsebre vágja a stampedlis flakonját és karikázik egyet a városban. Mi se tétlenkedünk. Felkelünk.  Életre keltjük magunkat és bevánszorgunk a mosdóba. Televizeljük  az üvegcsét majd jól becsomagolva zsebben visszük az SZTK ba. Ahol délelőttönként nyugisan eltrécselünk a velünk egykorúakkal.  Rossz vicc!