Szállt a jeges hó – bezúzta a szélvédőt – újjászületés Miskolc előtt a sztrádán – szakszerű, eredményes volt a rendőri intézkedés

Újjászületett barátjával együtt, Rácz Péter a miskolci Godot kávézó tulajdonosa. Meséli, hogy kalandos útjuk volt Pestről hazafelé a sztrádán ma délután. Nem sokkal Miskolc előtt egy kamion konvoj előzése közben  ripityára tört a kocsijuk szélvédője. Bepókhálósodott a biztonsági üveg, elrepült a visszapillantó tükrük és jó pár száz méteren gyakorolták a vakon vezetés tudományát. A kellő hideg áramlatban. Miközben tempósan süvítettek mellettük a teherautók és a mögöttük jövők se tudták mire vélni, hogy visszafogják a tempójukat. Végül a vezetési rutin és a gyors észjárás meghozta a megoldást.

Rögtön csörgették az autópálya rendőrséget – aki nem tudná a 112 -es vészhívó számon át a leggyorsabb – s bejelentették: hogy az előttük haladó teherautó ponyvájáról leszálló havas jégdarab telibe találta a kocsijukat.  S hiába próbálják megállásra késztetni a kárt okozó vezetőt.

Végül az emődi sztráda zsaruk a telefonos kapcsolattartás mellett idejében lestoppolták a magyar rendszámú kistarcsai teherautót, amelyet egy orosz sofőr vezetett. Mentségére szóljon, hogy nem észlelte a károkozást. Ez viszont nem mentesíti a teljes felelősség alól. Sőt mi több komoly büntetésre is számíthat. Ugyanis indulás előtt kötelessége lett volna a közúti veszélyt okozó fagyos havat leseperni a kocsi ponyvájáról. Ez a szilárd csapadék akár tömeges tragédiát is okozhatott volna a pályán. Még arra se hivatkozhatott, hogy  menet közben  gyülemlett fel a hó a ponyván.

A lényeg, hogy a szakszerű rendőri intézkedés eredményeként elkészült a jegyzőkönyv aminek alapján a biztosító megtéríti a teljes kárt. A teherautós kötelező biztosítása terhére. Mondhatjuk az ügy  szerencsés fordulattal zárult.

S most jön a reklám helye – a megsérült Volkswagenben  hol lehet a leggyorsabban új szélvédőt rakatni?  Természetesen a miskolci Pilkington autóüveg szervizben. Ennél jobb nincs csak drágább.Érdemes felírni a számukat, jómagam már nem egyszer kocsiból jelentkeztem be hozzájuk, hogy most törték be a szélvédőmet. Este a garázsba már az újjal álltam be.

Jegyezze meg a számukat – a bajban itt a segítség