Készülök a kardnyelésre – közeleg a pocakvizit – edzek a mutatványra  – akár kazettát is kérek

Gondolom nem én vagyok az első aki bevállalja a gyomortükrözést. Legfeljebb csak a leggyávább. Régóta esedékes, még a hetvenes években dr. Prónay Gábor professzor új ajánlotta fel ezt a vizsgálatot.  Megvallom,  ennek hallatára rögtön begyulladtam. Hajtogattam, hogy kutya bajom, már nem is ég a gyomrom. Akkor mázlim volt, talált az íróasztala fiókjában  egy doboz kísérleti gyógyszert, az akkor még ismeretlen Nilacidot. Hatott. Ám a kisördög azóta is bennem duruzsol. Drága édesapámat nagyon fiatalon vitte el a legszörnyűbb népbetegség, a gyomorrák. Talán e miatt is fokozottabban ügyelek az ezzel kapcsolatos szűrővizsgálatokra. Így vettem rá magam az alsó fertályi vizsgálatra. Ugye milyen finoman fejeztem ki a végbéltükrözés műfaját.

A hétre meg tetszik nem tetszik a felső fertályra való behatolásra is elszántam magam. Mióta ezzel szembesültem  – nem könnyű – folyamatos közvélemény kutatást tartok -tudakolom, ki az aki már átesett ezen és meginterjúvolom, milyen volt. Csupa élő embert kérdezgetek. Ez már önmagában megnyugtató. S ahányan elmesélik, újraélik jómagam meg velük együtt izgulok. Vannak akik az altatásost vagy a videó kapszulást ajánlják.  A többség úgy tartja csuda kényelmetlen, kezdetben fájdalmas, de ki lehet bírni. Vannak akik öt, mások 15 perces tortúrára emlékeznek. Így gondoltam, kipróbálom meddig vagyok képes egy csutorával a számban öklendezni, fuldokolni, orron át levegőzni.

Egy tölcsérrel edzek. Muris, de haladok, 12.6 perc a csúcsidőm. Ja és olvasom a szakirodalmat. Állítólag Lidocainnal érzéstelenítik a nyelőcsövet, már most jelzem éppen erre érzékeny vagyok. A cső amit lenyomnak, lenyeletnek egy méter hosszú, s ha van kedvem megnézhetem mit is látni a minikamerán át. Tehát bejárhatom a bendőmet. Gondoltam is arra, hogy rendelek egy CD kazettát erről , mint ahogyan a kismamák a hasunkban lubickoló magzatukról teszik. Otthon aztán boldog boldogtalannak megmutatom, hogy merre jártunk az idén.

 S ha időközben ezzel kapcsolatban tud nekem valaki jó tanácsokat adni, előre is köszönöm. Cserébe kap egy másolt felvételt a bejárásról. Csak sokszorosítani nem engedem.( Rossz nyelvek szerint a hölgyek jobban tűrik ezt a macerát. A még rosszabbak szerint csupán azért mert ők jobban hozzászoktak már az ilyen mutatványhoz. Na ha ez így mindannyian számíthatnak a jövőbeni együttérzésemre. Nem irigylem tőlük a produkciót. Ez a rész, a zárójelben csak 18 éven felülieknek ajánlott, de nagyon!)