Mint Móricka, mindenről csak az jut az eszembe – bezzeg amikor még volt Népszabi – zászlóztak és a címlapon üdvözöltek – a lap szelleme átköltözött a MUOSZ székházba

Tetszenek tudni, most úgy vagyok mint Móricka. Bármit rajzolnak elém, nekem mindenről csak az az egy valami jut eszembe. Félreértés ne essék, nem az amire gondolni tetszettek.

Prózaibb az ábra. A Népszabadság, az újság ami eltűnt a történelem süllyesztőjében.  Szóval, az elmúlt hétvégén a Lánchídon gurulva rengeteg zászlót láttam. Beismerem, hogy azt a piros kardos lobogót nem tudom hová tenni. Fogalmam sincs melyik nemzeté, ki lehet az a magas rangú külföldi valaki, akiért ilyen gondosan feldíszítették az utat. Egymásba értek a zászlók, s én meg nem tudtam, kinek is kell örvendeznem, hogy megtisztelt a látogatásával.

Bezzeg azelőtt. Ha jött Szukarno, Nasszer vagy Bumedien esetleg Brezsnyev a Népszabadság első oldalán szalagcímmel az illető ország nyelvén üdvözöltük. Be szép volt. Kedvem lett volna eredetiben is elolvasni. Sajnos a Népszabadság eltűnt, a tévék híradóiban pedig már nem szokás ezeket a szívélyes baráti látogatásokat reklámozni. Legfeljebb ha Putyin jön, de akkor hegesztenek is . Az összes csatornafedelet fixre veszik. És, hogy miért éppen a Népszabadság jutott az eszembe. A válaszom, a szombati tisztújításon Hargitai Miklós az egykori lap szakszervezeti vezetője került a MUOSZ élére.

Az új elnök tuti, hogy a volt szerkesztősége szellemét átköltözteti a szövetség székházába. Pontosabban egy baloldali civil szervezetet kreálhat az újságíró szövetségből. S mivel 1969 nyarán amikor ide beléptem ez még egy szakmai szervezet voltam. Most pártosodik majd. Köré gyűlt a volt szerkesztőségi társulat, a régiek és az újak. Erre mondják drága Édesanyám én nem ilyen lovat akartam.

Ötven év után nekem kell elhúzni majd a lassan átváltozó szellemiségű társulatból. A második puccs is sikeres volt. A tagság akarata ellenére sikerült megerőszakolni a józan többséget.  A csel a régi taktika bejött. Annyi balszélsőt vittek a pályára, hogy a meccs végéig kitartsanak. Majd a szavazás előtt egymás javára kezdtek  vissza lépegetni. Kezdte az ATV-s Vicsek és követte őt Eötvös Pál is, s Kékesi Zsolt se akart lemaradni.

Na milyen ez a zászló
Csak nem tudom melyik országnak van ilyen szép lobogója