Csak egy réteg hiányzik – szuper, de lágy – a Lidl kínálata

Régi vicc, te melyik kezeddel törlöd ki? A jobbal vagy a ballal? Érdekes, mi papírral szoktuk.

Jut eszembe nem mindig volt ez így. Korábban faluhelyeken is a kukoricacsutka volt a szokásban. A városokban meg az újságos papírokat szabdalták egyenlő részekre. Azokban az időkben amikor a sajtónak még sokrétű komoly funkciói voltak. Nagytakarításra gyűjtöttük az újságot  az ablaktisztításhoz.

Amikor a nyomtatott sajtó végét jósolják, jövendőlik érdemes elgondolkodni, hogy lehet e a Vileda kendővel olyan puccosra dörgölni az üveget mint egy friss napilappal. No, de már megint félre csúsztam – a fenti képen látható csomagot a Lidlben vettük. Az volt ráírva, hogy négy rétegű. Ez a minimum, különben könnyen pórul járunk. Rögtön gyanús lett az első célszerű felhasználásakor, hogy itt valami hibádzik. Háromszor számoltam át, egy réteget elsikkasztottak.

Nem is csodálkozom. Miután az osztrák, német üzletekben kínált élelmiszerek is különbek mint amit nekünk szánnak.Számukra kétféle minőség létezik – a maguké és a nekik ez is jó lesz nevezetű. Megmondom ezt már régen sejtettem.Bármelyik márkájú sört iszom a Lajtán túl érzékelem az itthon kapható ugyanolyan nevűek közötti különbséget. Ég és föld. Odaát legalább három üveg kell ahhoz, hogy jól érezzem magam . Itthon kettő is elég ezekből.

Így spórolnak rajtunk, maguknak, nekünk.A lényeg, hogy a csomagoláson feltüntetett negyedik réteggel adósak.