Tanulmányi kirándulás Katalóniába – a kihagyhatatlan pezsgőgyárban –  buszos út – indulás áprilisban

A miskolci Mandorla és a kassai Rovás egy nagyszerű tanulmányi kirándulásra invitál mindenkit, az Azúr Tengerpart érintésével Katalóniába!

Cremona – Barcelona – Monserrat – Figueres – Emporiabrava – Roses – Carcassone – Aix-en-Provance – Frejus – Monaco – Eze

  1. április 13 – 21.

Indulás április 13-án, csütörtökön Kassáról, a Rovásból 8.00-kor, utasok csatlakozása Miskolcon és Budapesten.

  1. nap: Kassa – Miskolc – Budapest – Szlovénán keresztül Cremonában, a szállás elfoglalása; éjjeli városnézés
  2. nap: reggeli a szálláshelyen, majd indulás Barcelonában. Érkezés a késő esti órákban.
  3. nap: reggeli után helyi idegenvezetővel egész napos látogatás Barcelonában, Antoni Gaudi Sagrada Familia templomának a meglátogatása, panorámás városnézés Exeimple negyed, az 1888-as világkiállítás helyszínének megtekintése, Gaudi házak Casa Batllo, Casa Mila, Placa Espania, Montuice hegy. Camp Nou stadion, a barcelonai futball szentélye, 2 órás stadion látogatás. Güell park a Tibidabo hegyen, Gaudi háza, majd Gaudi Experience 4 dimenziós film élmény a mesterről.
  4. nap: reggeli után, látogatás Barcelona híres Gótikus negyedében, Placa Catalunya, Sta Eulália katedrális, városháza, Generalitat, séta a gótikus negyed szűk, sikátoros, középkori homlokzatos utcácskáiban. Ramblák, Boqueria piac. Kikötő, Kolumbusz emlékmű, Mare Magnum, Aquarium, Olimpiai falu. Sacra Coeur bazilika, séta a forgatagos barcelonai utcákon, kilátás a városra. Egy Gaudi ház megtekintése.
  5. nap: reggeli után kirándulás Monserratba, Spanyolország második legjelentősebb zarándokhelyére. A páratlan szép bencés apátság megtekintése, Bazilika, Teológiai Akadémia, Szent Mihály tér, Fekete Madonna kegyszobor. Délben az Escolania fiúkórus miseéneke. Feljutás függővasúttal az 1236 méter magas Szent Jeromos csúcsra.
    Délután látogatás a világhírű FREIXENET pezsgőgyárba. A gyár meglátogatása minőségi cava kóstolóval.
  6. nap: reggeli a szálláshelyen, utazás Figueresbe, a világhírű Dali múzeumba, amit a művész 1974-ben maga rendezett be. Magyar nyelvű tárlatvezetés az idegenvezetővel. Délután utazás Empuriabrava-ba, ahol egy világviszonylatban is különleges csatornarendszert építettek ki, luxus üdülővé alakítva a területet. Hajós kirándulás a 35 km hosszú csatornákon, megtekintve az üdülőparadicsomot. Szállás a közeli Roses-ben, mely a tengerparton van.
  7. nap Reggeli után egész utazás Carcassone-ba, Franciaország leginkább épen maradt középkori városába, mely a lovagkor hangulatába repít vissza. A középkori erőd város megtekintése. Porte Narbonnaise, városkapu, Chateau Comtal, Basilique St-Nazaire. Délután tovább utazás Aix-en-Provence-ba, a szökőkutak, Zola és Cezanne városába. Séta a történelmi belvárosba, majd továbbutazás Frejusba a szállásra.
  8. nap: Reggeli Frejusban, utazás a francia Riviérán keresztül, haza, Budapest és Miskolc érintésével Kassára.

Részvételi díj 499 €, amely magában foglalja az utiköltségeket, a szállást kétágyas szobákban reggelivel és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépő díjakat, az esetleges barcelonai helyi közlekedési költségét és az utasbiztosítás költségét!

Érdeklődni: szabootti@gmail.com

vagy +3630 477 39 69