Új helyen az Endomedix – interjú dr. Kristóf Tünde orvosigazgatóval

Egyetlen igazi kincs az egészség. Ha fittek vagyunk, ha semmink nem fáj, aligha értékeljük. Panaszmentesen eszünkbe se jut egy alapos mindenre kiterjedő egészségügyi szűrővizsgálat. Bár rekedt torokkal, egy múló lázzal, egy elhúzódó fejfájással vagy hasmenéssel kivárjuk a sorunkat a körzeti orvosnál, ám eszünkbe se jut, hogy az ismétlődő panaszaink, rosszulléteink okát is kivizsgáltassuk. Pedig a tévéreklámokban hirdetett fájdalomcsillapítók, nyugtatók és egyéb varázsszerek csak tüneti kezelésre alkalmasak.

Mit tegyünk az egészségünk megőrzésére – kérdeztük dr. Kristóf Tünde főorvost, a Miskolci ENDOMEDIX orvosigazgatóját.

  • Sajnos a vastagbéldaganatok hosszú ideig teljesen tünetmentesek, csak késői stádiumban okoznak panaszokat. Az ötödik iksz után mindenkinek javasolt elvégezni a vastagbéltükrözést. Akinek a családjában volt vastagbélrákos beteg, az öröklött hajlam miatt kiemelten fontos ez a vizsgálat.
  • Hová forduljunk, ha már rászántuk magunkat ezekre a vizsgálatokra?
  • Miskolcon az Endomedix Diagnosztikai Központ a Dózsa György utca 12 szám alatti új rendelőjében modern műszerekkel, ismert szakemberekkel várja a pácienseket.
  • Jómagam is átestem a tűzkeresztségen. Tény, hogy ezek a vizsgálatok nem tartoznak a legkellemesebbek közé.
  • Vannak, akik a teljes fájdalommentességet választják, ezekben az esetben vénás altatásban végezzük a tükrözéseket.
  • Terjedőben az irritációs bél szindróma, mit is jelent ez a valóságban?
  • Bizonyos pácienseknél a stressz és egyéb idegrendszeri problémák gyomor- és bélbetegségekhez hasonló tüneteket okoznak. Ha a szervi betegség kizárható, a betegek további kezelését pszihiáter kolléganőnk és dietetikusunk tanácsai segíti. Honlapunkon hamarosan egyéni kockázatértékelő tesztet is találnak, ami hasznos a vastagbélrák megelőzésében és korai felismerésében.

 

Gasztroenterológia Miskolc

3526 Miskolc, Dózsa György út 12.

Figyelem: 2017 áprilisától központunk új helyre költözött, a korábbi címük (Jókai u.) már nem üzemel!

Magyarország első magán endoszkópos hálózatának miskolci központjában a gyomorbélbetegségek kivizsgálására és kezelésére döntő többségében Prof. Dr. Prónay Gábor tanítványai közül szerveződött, országosan elismert munkacsoport áll a betegek rendelkezésre.

Gasztroenterológia központ Miskolc – Kapcsolat

Bejelentkezés: +36-1-413-25-00