Itt lehet bűnözni – mini kalóriák, csekély szénhidrát -óriási a kisértés
Ami itt ki van írva tessék mindent komolyan venni. Ha sovány , s minden rendben van a vérképével kerülje ezt a helyet. Miskolc tele van jobbnál jobb igazi cukrászdákkal. Tegye amíg teheti, aztán ha már nem akkor somfordáljon ide.
Jó kollégám küldte ezt a képest – frissiben anélkül, hogy belerontott volna – Ő ilyen apró bécsi szeletet kapott. Még a citrom is érintetlen. Lefogadom, hogy mire a fotó a gépemre landolt volna már csak az üres tányér látszott. Egészségedre Tamás! Hízhattál vagy három kílót.
Ez a fogyókúrás mizéria nem valami új találmány. A Tolnai Világlap 1912 -es számai is tele vannak ilyen hirdetésekkel.

Van a Szinva partján egy cuki mentes cukrászda, ahol némi lelkiismeret furdalással lehet egy jót bűnözni. A fő az egészség alapon itt sütik a szénhidrátmentes nyalánkságokat.  Van itt Ischler, krémes és sok más kalóriaszegénységben szenvedő süti. Habos krémes és minden ami szemre való, s csábító ám mégse igaziak. Mert nem megy fel a cukrunk, s  nem hízunk ezektől. Így aztán amikor nem látják beosonok és az üvegpult alsó felső sorát végig rendelem.  Aztán kifelé jövet csak az a jár fejemben, hogy tíz ilyen torkos látogatás után csak jár egy-egy igazi a Kisgergely vagy a Balajti művekben is.

Mert ugye ezek a mindentől mentes dolgok olyanok mint ha zokniban mosnánk lábat.