Győztem, telefonos segítséggel – visszaszereztem a régi matricámat az új kocsira –  ki az aki az eladott kocsija forgalmi engedélyét őrizgeti – valutáznak a sztráda mentén

Gyakorló ügyintéző vagyok. Mára kitanultam a mesterséget, hogy mihez mi kell, hová mit kell vinni bemutatni. Így aztán amikor az előző kocsimat eladtam lementettem, kimásoltam a tavaly januárban megvásárolt éves  pályamatrica teljes dokumentációját.  A kormányablakban eleget tettem az állampolgári kötelességemnek, jeleztem, eladtam a Skodámat.  Legnagyobb, kellemes meglepetésemre az adóhivatal rögtön visszautalta a részarányosan fel nem használt súlyadó összegét. El voltam ájulva az ügyességemtől. Mígnem megkaptam az új autót, Budapesten  és bejelentkeztem a pályamatricám újraélesztésére, magyarul az átíratásra. Hónom alatt egy hatalmas paksamétával, az új szerzeményem forgalmi engedélyével. Na, kezdem azzal, hogy az Autópálya cég úgynevezett ügyintéző hivatala az autópálya mellett van. Tehát rövid úton matrica nélkül megközelíthetetlen. Kerülő úton igen. Tehát amikor még matrica nélkül mennél matricát venni a Pestről a benzinkútig kivezető másfél kilométerre már csak büntetés terhe mellett autózhatsz ki. Ezt a csapdát is ismertem. Jó barátom vitt ki akinek már volt ilyenje. Gondoltam más meglepetés csak nem érhet. Tévedtem. A hölgy ámuldozott a felkészültségemen, majd csak talált egy rést ahol sajnálkozva belém köthet.  Látta, hogy a befizetés, a korábbi matricavételt, a kocsi eladása utáni biztosítások törlését tanúsító papírok megvannak. Ezek után faggatózni kezdett, kinek adtam el a kocsit, mutassam meg a régi autó forgalmi engedélyének a másolatát. Itt persze fennakadtam a hatósági szűrőn. Ki a franc másolgatja magának a régi kocsija forgalmiját. Minek is.  Végül csak szerencsém volt. A vásárló a Porsche Hungária telefon segítségkérés után négy és fél perccel átmailezte a másolatot. Csoda történt. Ezek után már soron kívül kíálllítatott , átíratódott a matrica. S elöntött a boldogság. S mintha pár percre még a Nap is kisütött volna. Ám ha mégse, de megszűnt az a pokoli fülledt meleg.

Persze amíg zajlott a vita olvasgattam. Kiderült, hogy valutanepperek is vannak itt. Az euró mindenütt 308 forint, de az autópálya hivatal saját fix árfolyammal is rendelkezik. Vettem is volna tőlük vagy ezer eurót – hogy a Váci utcában elsüssem. Tessék mondani ez nem üzérkedés ? Mert ugye a külföldi mi mást tehetne ha már itt van, áron alul adja el az eurót.
Igen ez az ügyfélszolgálat az M3 sztráda elején, Pest határától másfél kilométerre a Shell kútnál