Jajaj Telekom, elromlott a SAT boxom – meggyanúsítottak, hogy nekem nem is volt – várom a szerelőt a kiskapuban – oda a régi Kánaán
Jóban rosszban velem 1

A Telekom rengeteg pénzt, energiát és fáradtságot fordít a jó hírének a megőrzésére. Mégis megesik, hogy egy két aprósággal  mindez pillanatok alatt elvész. Kezdem az elején.  Hossza unszolásra, többszöri telefonos megkeresésre igent mondtam. Ha már van két telekomos SAT tévé boxunk, legyen az egyik úgynevezett rögzítős. Visszanézős. Tavaly beadtam a derekamat, minden plusz költséget, hűséget bevállalva megrendeltem.

Ez volt a Kánaán . Többé nem kellett haza rohanni, hogy a Jóban rosszban című kedvenc sorozatomat megnézhessem. Egy hetes külföldi út után is visszapörgethettem. Egyébként a szülinapomra az volt az ajándékom, hogy részvehettem egy ilyen forgatáson. Lám ott feszítek Pongrác és Fehér doktorral egy felvétel előtt.  Nejem a Szulejmán és a Kis menyasszony részleteit raktározza. Majd bekövetkezett a krach. A múlt héten vettem észre, hogy a box rakoncátlankodik. Semmit nem rögzít. Próbáltam a szomszéd szobában pöffeszkedő UPC boxon is, ott se sikerült. ez volt a biztonsági tartalék. Ott nem kell beállítani előre csak egy hétre visszamenően lehet visszanézni.

Első felindulásomban a Telekom hibabejelentőjét hívtam. Tessék figyelni, 36.8 perces várakozás után fogadták a hívásomat. S még, hogy én türelmetlen vagyok. Az úr vagy a hölgy hangja után ma se tudom, közölte nekem nincs is ilyen szolgáltatásom. Mondtam, hogy jöjjön nézzük meg együtt, tavaly december óta felvett filmek sorakoznak a dobozban. Tehát csak lehetett . Nem, s nem mert nem találja a dokumentumokban. S ha ilyet szeretnék jó pénzért megrendelhetem. Meddő vita volt, nem akart meglátogatni, de már homálylott neki is, hogy ez nem egy egyszerű eset. Átkapcsolt egy másik kollégájához, aki kiderítette. A box – az ő boxuk – rakoncátlankodik. Talán még márciusban lekapcsolt, megadta magát és a számlázást is letiltotta. Vagy mégse? Mert még a múlt héten is működött. A rejtélyes ügy tovább kulminált. Csak annyit sikerült megtudni, hogy a box, a boxunk ukmukfuk lekapcsolt meg, hogy több MT számunka van mint kellene. Ebben dúskálunk. S most jön majd egy szerelő 72 órán belül és kideríti az igazságot. Én hülye azt hittem, elnézést kérnek ezért és majd jóváírják, kártalanítanak, megkövetnek stb. Áh, ilyen szóba se kerülhetett.

Különben aki nem tudná számomra a Jóban rosszban sorozat maga a szellemi rágógumi. Annyira kedvelem, hogy külföldön online nézegetem. Annyira blőd és giccsesen baromság, hogy tízes skálán legalább tizenhatost mutat. Tessék elképzelni egy magyar kórházat ahol az orvosok nem vesznek el hálapénzt. Gyógyítanak. Csak úgy. Merő öntudatból. Van nővérke és gyógyszer. Tiszta kórtermek és a kollégák összetartanak. Együtt járnak bulizni. Mindenki mindenkivel volt már. Talán ez az egyetlen momentum ami beleolvad a magyar valóságba. S én ezen szórakozom.  Drága Telekom – ne tessenek cserbe hagyni! Ha nem jönnek ki, bosszúból átcsábulok a Barátok közt sorozatra. Amiből még egyetlen részt se láttam.