Csutakos verejtékkel ingyen szerelték le a bilincset – meg van a trükk a kellemetlen meglepetés ellen – szólhatnának, de nem ismerik a módit

Elárulom a nagy titkot. Ha minden autós tudná, ismerné a csíziót, hogy miként kell elkerülni a kerékbilincset akkor sok sok pénzt megtakaríthatnának. Régi, legális trükk, minden hivatalos, ráadásul jól meg lehet szívatni vele a parkolóőröket. Csak annyit kell tennie, hogy bemegy a kormányablakba, csak személyesen lehet megtenni. Ott megkéri, a forgalmi engedélyéhez írják be a mobiltelefon számának elérhetőségét. Potom 2400 forintba kerül. Tény, hogy az ügyintézők se nagyon tudják, hogy is kell ezt intézni, de csak megteszik. Innentől  – törvény szerint – ha a közterületet felügyelők bilincselni szeretnének, kötelesek felhívni a jármű gazdáját. Innentől számítva van 15 percem, hogy minden büntetés nélkül elálljak onnan a kocsimmal. Ha nem telefonálnak, akkor sajnos az már az ő saruk. A lényeg, hogy nincs bírság, a rend őrei fogukat szíva kénytelenek ingyen leszerelni a kerékzárat. Mivel a parkolást felügyelő urak egyáltalán nem ismerik ezt a rendeletet és sose telefonálnak, sose értesítik a kocsi gazdáját, óriási az esélyünk, hogy győztünk.

Jómagam a Józsefvárosban szembesültem a szomorú valósággal először. Jöttek a bilincselők és előre kérték volna a húsz ezrest vagy zsebbe a tíz ezrest. Rákérdeztem, miért nem szóltak nekem, hogy miben sántikálnak. Kinevettek, hát honnan tudhatták volna a számomat. Mondtam, egyszerűen beszólnak a központi nyilvántartóba, ahol vágták volna nekik a számomat. Alig 10 perc alatt minden tisztázódott. Beismerték, erről még nem hallottak. A főnökük  – hallottam a telefonon – még le is cseszte őket.  Csutakos verejtékkel, ingyen leszerelték a kelepcét. Esküszöm abban a pillanatban az a 2400 forintos regisztrációs díj éppen a tízszeresét is megérte volna.  Öröm volt látni a hatósági emberek arcára fagyott káprázatot.

Ne fizess – inkább regisztrálj a kormányhivatalban
Semmi vész – szólhattak volna előre, hogy mire készülnek. Elmulasztották.
Ennyi az egész, sorszámot kérek, s kivárom a soromat. A gond csupán annyi, hogy a telefonszám bejelentése 2400 forint és ha új kocsid lesz, rendszámod megváltozik, hiába marad a hívószámod újra kell regisztrálni. Vajon miért nem lehet csak egyszerűen átíratni a másik rendszámra. Na ezt tessék megmagyarázni! Vagy mi van akkor a ha időközben a telefonszámom változik. Akkor már nem kell fizetni.