Dedikáltam – most éppen nem görcsölt be a kezem –  hozták vették a könyveimet –  kiültem, rendeltem a Géniusz standja elé – Kerényi László fotóival

Soha rosszabb könyvnapi dedikálásom  ne legyen. Fedor Vilmos  és Hajnal József között léptem fel, pontosabban ültem ki a placcra. Egy órára, négy és öt között.

Nem gondoltam előre, hogy pénteken majd ennyien keresnek meg a Géniusz standjánál meghirdetett találkozásra. Egészségesen mérsékelt hiúság nélkül aligha érdemes a Parnasszus lankáit megmászni. Így aztán a  félig teli pohár alapú optimizmusom szerint sikerrel jártam.  A többség a korábban vásárolt műveimet hozta aláíratni. Kiderült, hogy vannak akik gyűjtik a könyveimet és akadt egy kedves hölgy aki elmondta,  a cikkeimet is kivagdossa az Északból. Kérdeztem, miért teszi – vajon ennyire elégedetlen  ezekkel. Megnyugtatott, emlékül őrizgeti. S a csúcs, hogy egy másik hölgy Olvasó meglepett egy antik órával. Legalábbis úgy tudta,  ez egy óra és emlékezett rá, hogy gyűjtöm a régi időmérőket.  Izgatottan bontottam ki, s a képen is látható ez egy régi voltmérő. Nem akármilyen, órának álcázott rádióműszerész készülék. Ezzel a régi telepes rádiók feszültségét méricskélték javításkor. Faluhelyen, ahol ugye még nem volt áram. Nagyon köszönöm a kedves ajándékot.

S volt egy két Olvasó aki rendelést is adott. Javasolták, mik legyenek a következő könyvemben. Mindent jegyeztem, felírtam, s akinek megígértem keresem majd. Pityu – vevő minden érdekes témára, lehajol értük és ha kell házhoz is megyek….

Első volt a Géniusz standja. Itt volt még egy Vasgyári medvetánc című könyvem , amiből nekem már egy darabom sincs. Próbáltam megszerezni, de nagyon vigyáztak rá.
Olyan már nem lesz több mint a Vörösmarty téren, amikor a Gyurcsány szabadon címmű könyvemet dedikáltam. Helyben félóra alatt hatszáz darab kelt el. Begörcsölt a kezem. Igazából ez a fajta görcs most hiányzott is.
A különös ajándékom. Kipróbáltam, pontosan mér.
A nagy csapatba bekerültem
Dr. Tarkó Mihály főorvos úr is megtisztelt a látogatásával. Ő volt az egyetlen férfi a standomnál. Nem panaszképpen dicsekszem, de csupa női Olvasók kerestek meg

Volt forgalom., Most jelezte dr. Gaál Zoltán – a Hungária biztosító nyugalmazott igazgatója – hogy itt vette meg a kastélyos álom című könyvemet. Már el is olvasta. Tetszett neki. Jólesett a figyelmessége.

A képeket Kerényi László készítette.