Lenin tányérsapkában –  a béke szigete az Andrássy úti antikvárium – milyen volt az Erzsébet tér – itt mindenki talál magának való régiséget – vagy újdonságot

Ismét betévedtem az Andrássy úti antiváriumba. Kedvemre való, ott nézegetni a régióból begyüjtött régi könyveket, egyéb régiségeket, a múlt emlékeit. Számos képet is készítettem, s igyekszem is megosztani ezt a következő napokban. Ahogy láttam a tulajdonos nem egy humortalan ember. A fenti kép is tanúsítja. Lenin, egy igazi katonasapkában feszít. Rögtön eszembe jutott a régi vicc – Vlagyimir Iljics páratlanul jó ember volt. Egyszer a gyerekek berúgták a dolgozószobája ablakát. Betört az üveg, ami az akkori polgárháborús időkben drága és ritka volt. Lenin felkapta a lasztit, kiment a gyerekek közé és visszarúgta a labdát. Szenzációs. Hiszen akár közéjük is lőhetett volna. Hát ez volt a Lenin, aki most itt tányérsapkában feszít. Még vevőre vár. Különös, – félre a politikával – egy ugyanilyen Hitler szobor már régen elkelt volna. Keresettebb. Ilyen világot élünk.

A kormány döntése – minden iskolába harmóniumot! Tart a program. Na hát ilyet mint ami itt kapható ritkán látni. Ez az ami minden paplakban ott volt valamikor. Nem játszok semmilyen hangszeren, de ezt elfogadnám. Amikor senki nem hallja nyomogatnám a billentyűket. Egyszer csak eltalálnék egy akkordot.
Ez egy márkás, drága harmónium
Jó lenne tudni, kik vannak ezen a képen. Ez egy valamikor futtball csapat volt Miskolcon. Ki kit ismer?
Ez a festmény is ízlésemre való. Realisztikus, szinte fényképszerű. Ez az igazi Miskolc, a valamikori Erzsébet tér
Miskolci varrónők. A Kmetty szalon kis csapata a városháztér körüli női szabóságban. Ide a város dámái jártak varratni. Középen a főnök asszony feszít
Ez a herkenytyű a vasúttól lett kihajítva. Ez egy mérő óra, ezzzel a német készülékkel adagolták az olajat a dizel mozdonyokba. Sokat látott ipartörténeti emlék.