Szemetelőnek néztek – elkobozták a dobozaimat – Tóték traumája a tapolcai Lidlben – vége a hezitálásnak – egy bojkott talán segítene

Sokkolt a hír.

A tapolcai Lidl pénztárosa közölte: ezen túl már nem lehet náluk dobozolni. Mindössze kettő volt nálam, egyiket se vihettem ki az áruházból.

Mondván vannak, akik az üzlet előtt eldobálják. Próbáltam elmagyarázni, hogy csak nem lehetek köztük. Akár el is jöhet hozzánk, s megnézheti a garázsomban gyűjtögettem. Szép katonásan felpakolva. Elvágólag. Hogy majd egyszer ezekkel egy szép napon rendet teremtek, szortírozom a kacatjaimat megkönnyítve útódaim kötelességét. Szép beszédem, se hatotta meg.

Tegnap, azaz szombaton délután abban a szörnyű melegben dobozok nélkül, teljesen letörten kellett távoznom a Lidlből.  Hiszen a gyűjteményembe szánt két legszebb darabját kobozták el. Viszont otthagytam náluk 12 ezer forintot. Még utoljára. Azt hiszem ezzel szakítottunk is.

Egyébként is régóta hezitáltam, a Lidl és az Aldi között. Azt hiszem ezzel végleg eldőlt a kapcsolatunk. Az Aldiban még mindig lehet dobozolni Mint Örkény szenzációs darabjában a Tótéknál. Egy kicsit fáj, sajog a szívem, mert a tapolcai Lidl viszont közelebb van, mint az Aldi, de ha többé nem lehet náluk dobozokat gyűjtögetni, ha egy kalap alá vesznek a szemetelőkkel, akkor bizony Good by!

Szerintem , talán a Lidl össze húzta a derékszíját. Maguk viszik a MÉH-be a dobozokat. Ezen spórolnak. Vagy nem fogyott a szatyor ezért találták ki ezt a szemetelős mesét.

Talán egy széles körű  Lidl elleni bojkottal megtörhetnénk a szigort. S újra dobozolhatnánk náluk is.

Hát bizony nálam az Aldi kiütéssel győzött. Ezentúl oda viszem a pénzemet mert ott még lehet dobozolni….