Öngyújtóval az áruházban – mennyire gyapjú a hetven százalékos woolmark  – török trükk a magyar vásárlóknak

Szeretne öltönyt venni? Gyapjút, ami nem gyűrődik és ebben a melegben jól lélegzik. Nos, akkor legyen óvatos a vásárláskor. Vigyen magával egy öngyújtót. Lengyel Bandi barátom, miskolci mesterszabó aki nem ma kezdte az ipart lerántotta a leplet a törökök trükkjéről. Ők harminc ezer forintért árulnak öltönyöket amelyekre ráírják hetven százalékos gyapjúból készültek. A maradék műanyag származék.

Az igazság pontosan fordítva van. A mester egy egyszerű kísérlet keretében prezentálta is. A török gyapjúnak mondott szövet fáklyaként lángol. Mint a címképen. Az angol és az olasz szövet elhamvad, s legfeljebb füstöl. Igazából ez a csalás legalább olyan súlyos bűncselekmény mint a márkahamisítás. Tehát a vámosoknak és a fogyasztóvédelem munkatársainak lenne mit tenniük ez ellen. Hogy ne csapják be a hazai vásárlókat. S ne tegyék tönkre ezzel a tisztességes hazai kereskedőket, szabókat akik garanciával kínálják a valóban gyapjúból készült termékeiket.

Ha nem akarunk porul járni akkor öngyújtóval teszteljük a szöveteket – még ott az áruházban.  Ha valóban gyapjú amit annak mondanak akkor a kereskedő nem esik kétségbe – megengedi a tüzeskedést. Ha nem akkor sajnáljuk, de nem sikerült az átverés.

 

 

 

Az igazság pontosan fordítva van. A műanyag hetven míg a gyapjú aligha közelíti meg a harminc százalékot. Vajon a vámosok vagy nem tudnak törökül vagy egyszerűen szemet hunynak a nagy volumenű csalás felett.

 

Persze ha nem csalnának akkor a török kereskedők se tudnák harminc ezer forintért adni a gyapjúnak mondott gyapjú öltönyöket.

 

Ez a gyári minőségi mutató mese mese meskete….