“Régi vágású tévés volt Nagy György, aki olyasmiben hitt, amiben ma már kevesen. Azt hitte, vagy úgy tudta, hogy a tévé nem a cél, hanem az eszköz, rajta keresztül lehet rövidebb vagy hosszabb távon hasznos és érdekes információkat eljuttatni a közönséghez. Nem saját magáról, hanem a világról vagy a riportalanyról” – írta róla Fáy Miklós kritikus.

Nagy György majdnem húsz éven át vezette a HOL-MI hétvégi ifjúsági programajánlót, hosszú időn keresztül dolgozott a legendás Ablak című szolgáltató riportműsor szerkesztő- műsorvezetőjeként, közel másfél évtizeden át közvetítette a Forma-1 Magyar Nagydíjat. II. János Pál pápa magyarországi látogatásának televíziós közvetítése éppúgy a nevéhez fűződik, mint számtalan állami ünnepi esemény értő kommentálása. Dolgozott a magyar tájakat és városokat bemutató Főtér című műsor szerkesztőség-vezetőjeként, majd Nagy Vita címmel lányával, Székely-Nagy Katalinnal két évadon át vezetett műsort. Sok ismeretterjesztő dokumentumfilm-sorozatot hozott tető alá. A „Magyarország története” adásai 46 részen át dolgozták fel hazánk történelmét (12 ország 219 településén forgattak). A Szabadság tér 17. című 75 részes sorozat a Magyar Televízió alapításának 50. évfordulójára készült, 2010-től a rendhagyó színészportrékat bemutató Hogy volt?! című válogatás felelős szerkesztője.

Egy percig sem titkolta környezete és munkatársai előtt betegségét, sőt azóta – mint fogalmazott – prófétája lett a szűrővizsgálatoknak.

– Nálam véletlenül derült ki a betegség: ha nem csapom el a gyomrom, valószínűleg tovább halogatom a szűrővizsgálatokat, hiszen semmi bajt nem éreztem. Ha fél évvel korábban kivizsgáltatom magam, talán ma is lenne gyomrom. Ha fél évvel később, talán már nem beszélgetnénk. A kortársaimat és a nálam fiatalabbakat is küldöm: szűrés, szűrés, szűrés! Ha nincs baj, legalább megnyugszik az ember, ha van, akkor az úgysem fog elmúlni, csak rosszabbodni, ezért semmilyen indok nem fogadható el a halogatásra. Egy daganatos betegségen átesett embernek igenis felelőssége, hogy a környezetében élőket elküldje orvoshoz.

Bár fő célkitűzését, a betegségből való végleges gyógyulást nem sikerült teljesítenie, mondatai, a betegséghez való hozzáállása ma is erőt adhat sokaknak. Amint az az egykori interjúból kiderült, amíg megtehette, gyomor nélkül is igyekezett egészséges emberként élni, s nem betegként megélni azt az időt, ami megadatott számára.