Gyászol a Gyógyulj Velünk Egyesület

Nyári Anna“Igyekszem elhivatottan segíteni a hozzám forduló betegeket” – írta bemutatkozásában Nyári Anna, amikor felvállalta, hogy a Gyógyulj Velünk Egyesület titkáraként segíti a betegszervezetet és a segítségkérőket. Ha nem szervezett, adminisztrált vagy ügyet intézett, akkor az onkológiára ment, hogy teával kínálja a várakozókat, s jelenlétével, odafordulásával erőt adjon nekik.

“El kell fogadnom, hogy most nekem segítenek” – mondta mintegy önmagát győzködve néhány napja, amikor úgy hozta a sors, hogy immár ő fogadta a látogatókat, mert hosszú évek nyugalma után fellángoló betegsége erre kényszerítette. Anna nem szorult sokáig mások segítségére: néhány nappal ezelőtt meghalt. Szeptember 21-én csütörtökön 15 órakor a Pest megyei Kóka temetőjében köszönünk el tőle.

“Életének szakmai szempontból legboldogabb időszakát töltötte az egyesület berkeiben” – indokolta fia, hogy a család azt kéri mindazoktól, akik virágra, koszorúra költenének, hogy a pénzt inkább a Gyógyulj Velünk Egyesület 11711003-20009939 számú számlájára utalják át a közleménnyel, “Nyári Anna emlékére”. Így a virágok árából más olyan betegeknek segíthetnek, akiknek sorsuk szintén úgy hozza, hogy meg kell tanulniuk elfogadni a segítséget. És akkor ez egy kicsit megint olyan lesz, mintha ismét Anna segítene…