Betörök kutakodtak a szobámban – szuper zsaruk helyszíneltek, étlen, szomjan öt órán át – a kedves szomszédok egy szimat kutyát szerettek volna –  expressz jött a lakatos

Szokás mondani – van amikor az embert az ág is húzza. Vagy még jobb kiszólás – ha egy üzlet beindul… Nos, mikor ha nem most egy brutális betörést is elszenvedtem.

Mire hazaértem egy feldúlt, kifosztott lakás képe fogadott. Az idáig ismeretlen bejelentkezés nélküli látogatók a kerten át a teraszról az erkélykapun jöttek be. Nagyon kereshettek valamit. Mivel ilyet hála a sorsnak még nem éltem át idáig , ezen túl senkinek nem kívánom az ezzel kapcsolatos, hirtelen támadt rossz érzéseimet. Hogy abban a szobában ahol alszom vadidegen emberek bejönnek és mindent feltúrnak és kirámolnak. Szakszerűen ahogy a szakmai etikett előírja minél kevesebb nyomot hagyva.

Azt kell mondanom, hogy a rendőrség nagyon gyorsan a helyszínre ért és több mint ötórás helyszínelés után hatoldalas jegyzőkönyvet készített. Élvezetes volt a technikus őrnagy munkája, hihetetlen precizitással dolgozott és rengeteg nyomot rögzített. Fotózott, minden bűnjelet bezsákolt míg a munkatársa jegyzetelt. Mint kiderült a technikus több ilyen helyszínelő versenyt nyert már és a szakma élvonalába tartozott. S ami fontos nagyon türelmes volt. A ház idősebb asszonyai akik sok krimit láttak egy nyomkövető kutyát követeltek rajta. Egyenként  szóltak be, hogy miért nem hoznak egy Rex felügyelőre hajazó ebet.

Szóval érdekfeszítő és szórakoztató volt az ajtó előtti hidegben való toporgás és az alkalmi lakógyűlés. Jómagam ugyanis az első pillanatban szakszerűen az előszobánál megtorpantam, hogy hátha sikerül a zimankóban forró nyomot lelni. A megpróbáltatás végül éjfélig tartó porszívózással és rendteremtéssel zárult. S, hogy a pozitívumokat is említsek – a rendőrök ma már nem rendelik be a sértett áldozatot a jegyzőkönyv  megírására a kapitányságra. Helyben elkészítik és egy mobil nyomtatóval rögtön kézhez kaphattam a vizsgálat után.

A lakatos ezermester elégedett volt a betörő munkájával., Szerinte ügyesen csinálta alig okozott kárt. Majd hozzátette – bezzeg, ő úgy is be tudott volna jönni, hogy semmi nyoma maradt volna. Megnyugtató.
A szuper zsaruk akiknek ez már a kit tudja hányadik helyszínelésük volt . Étlen szomjan dolgoztak csak itt öt órán át. Ezt a munkát nagyon meg kellene fizetni.

Továbbá – az ügyeletes zárszervizes munkatárs még az éjszaka folyamán helyreállította a kifeszített zárakat. Megjavította az ajtókat. Miközben elmondta, hogy aznap Budapesten több mint egy tucat betörés után kellett dolgoznia.