Kiállítás Nagy Rajmund festményeiből  – Nagy József újságíró  barátom fiának a tárlata – Kalas Mária fotóival

A miskolci származású budapesti ügyvéd festményeiből immár a negyedik alkalommal rendeztek önálló kiállítást a fővárosban. Dr. Nagy Rajmund jogi diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, de már a Földes Gimnáziumi évek alatt is szívesen időzött a festővászon előtt. Azt megelőzően akvarell technikával készítette képeit, majd áttért az olajfestésre. Ezek tematikáját tekintve első helyen az elképzelt tájak ábrázolása szerepelt, majd az élet közeli, honi természet, később pedig a világ különböző országaiban tett utazásainak képi emlékei kerültek a vásznakra. Az ecset mellett ma már gyakran használja az egyszerű plasztik kártyát is. A kiállítás megnyitóján elhangzott, hogy ügyvédi munkája kapcsán szerzett élményei is hatással vannak kifejezési módjának fejlesztésére, az emberi kapcsolatok árnyaltabb megélésére.

A korábbi három önálló kiállítás anyaga mára újabb képek sorával gazdagodott, az érdeklődők ezekkel is megismerkedhettek a november 14-én, a lipótvárosi Julien klubban megnyitott  tárlaton, ahol 25 festmény ékesíti a falakat. Közöttük néhányat már magán gyűjtemények tulajdonosai kölcsönöztek a hetekig tartó kiállítás idejére.

Dr. Nagy Rajmund expresszív kifejezési módjával készült alkotásain leginkább egy-egy hangulat, vagy múltbeli élmény képi megidézése válik követhetővé. Kedvelt témái között találhatók a tengerparti idillikusan szép tájak, valamint a magas hegyek hidegen zord tekintélyű világának részletei. A tájak ábrázolása többségében általában a harmóniát, kellemes hangulatot sugárzó mediterrán vidék. Emellett másik témaként a nő jelenik meg, többnyire aktok formájában.

Nagy Rajmund

A november 14-én kedden  este Budapesten a lipótvárosi  Római kertben lévő Julien klubban megnyitott kiállítás gazdag anyagát az elkövetkező hetekben még mindig tekinthetik meg az érdeklődők.

Képek a tárlatról
A kiállítóterem

.

Fotók: Kalas Mária