A Szerencsi Tankerületi Központ Szakmai konferenciája  –  így is lehet – cselekedjünk közösen – hogyan motiváljuk a tehetségeseket

A Szerencsi Tankerületi Központ 2017. november 17-én tartotta meg az „ÍGY IS LEHET – CSELEKEDJÜNK KÖZÖSEN – Hogyan kompenzáljunk a hátrányból előnyt” című szakmai konferenciáját a Szerencsi Rákóczi-vár színháztermében.

A rendezvény fő célja volt, hogy a Szerencsi Tankerületi Központtal kapcsolatban álló szervezetekkel való együttműködés bemutatása a hátránykompenzációban és a tehetségek motiválásában.

Az eseményen közel 400 pedagógus, intézményvezető, polgármester és köznevelési szakember vett részt, amely a Szerencsi Tankerületi Központ és az önkormányzatok között kialakított együttműködés eddig elért sikereit is bizonyítja.

A konferenciát Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg. Köszöntő gondolataiban kiemelte, hogy a tankerülethez tartozó köznevelési intézmények tanulóinak jelentős része szociális, műveltségi hátrányokkal érkezik az iskolába, ezért is fontos a szakmai konferencia keretein belül az iskolák által alkalmazott jó gyakorlatok bemutatása.

Ezt követően Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent vendégeket.

A köszöntők után a Szerencsi Tankerületi Központ által alakított Művészeti Csoport produkciója következett, a csoport tagjait 15 iskola tehetséges tanulói alkotta.

Az eseményen dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár előadásait hallgathatták meg a jelenlévők.

Ezt követően Repka Attila olimpiai bajnok birkózó mutatta be a bekecsi iskola birkózó sportosztály kialakítását, majd Kontra Valéria, a Szerencsi Tankerületi Központ gazdasági vezetője ismertette a tankerületi központ által elnyert infrastrukturális pályázatokat.

Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke a köznevelésben elért jó gyakorlatokat mutatta be, majd Vincze Szabolcs (Megyaszó), Molnár Tiborné (Taktakenéz) és Karsai Attila (Encs) intézményvezetők saját iskoláik példáján mutatták be hogyan valósul meg a hátránykompenzáció, és milyen módszerekkel segítik a tehetséges tanulók fejlődését.

A rendezvényt a Szerencsi Tankerületi Központ 49 köznevelési intézményeinek interaktív tárlatának megtekintésével zárták a résztvevők.

Interaktív tárlat  – a bemutató a konferencia tiszteletére lett összeállítva.

 

 

 / Sélley Fanni szerkesztése/