Egy malomban örülünk – lesz dedikálás még karácsony előtt a Géniuszban – mi van a műben – aki venne akár engem is kereshet

Megjelent a legújabb könyvem. Címe – Egy malomban örülünk – s most először az ismert okok miatt semmi felhajtás, semmi beharangozás nem történt a mű megismertetésére. A kiadó ismét az AB Ovo és a tartalma most ismét a válogatott írásaim gyűjteménye.

Csak emlékeztetőül, ebben a kategóriában immár egy félévtizede jelent meg először Az ecetfák városa, majd jött a Vasgyári medvetánc amiből már nekem se maradt belőle. Utána Az Isten szabadságra ment , a Torony magasan  és a Kastélyos álom amelyet még Takács Tibor barátom is megérhetett. A Kádártól Castróig című országos sikernek bizonyult, ebből a Dunántúlon ment el a legtöbb. Az Egy malomban örülünk már kapható a miskolci Géniusz könyváruházban. Ára 2650 forint és a korábbi könyveim csomagban is megvehetők jelentős árengedménnyel az Észak ügyfél szolgálatán a Zsolcai kapu három szám alatt.

Nos sokan kérdezték, hogy lesz e dedikálás, könyvbemutató. Lesz, most egyeztetünk időpontot és a Géniuszban egy péntek délutánra időzítenénk. Mi olvasható ebben a műben? Nos, van benne egy Ricsei mozigépész. A címadó rész egy szikszói sírkövesről íródott. Az utazás a bensőmben  – az Endomix áldásos tevékenységének állít emléket. A különös találkozás Aszódi Imréről az egyik legnevesebb miskolci nőgyógyászról szól, egyébként ő bábáskodott a világrajövetelemnél. Ne tessék szidni, bántani. A legjobb pattogtató – Kasza  János valamikori rendőr volt. Kádár csuda csapata se akármi – ebben benne van a kádári korszak házépítési stratégiája. A világjáró lomis egy emődi polihisztorról szól aki a jég hátán is vígan megél. Itt csak a Jóisten hallja – ezt a címet Kerényi László barátom adta aki szinte valamennyi interjúmat végig hallgatta és remek ötletekkel és fotókkal gazdagította a könyvet. Miskolcon valamikor autót is gyártottak – ki volt Kondrát úr és milyen kocsikat készített és hol. Tessék elolvasni és meg tudja… Mentős szívű bajtársak – mondanom se kell  nagy baj lenne nélkülük – ebben még Breitenbach főorvos, igazgató szerepel. Mára ez történelem.

Dalból van a lelke – ez egy kiugrott tanár aki idős korára is naponta koncertezik saját maga szórakoztatására.Irigylem a töretlen optimizmusát és a lankadatlan életkedvét. Kép is van róla. Az éjszakai vadász főszereplője Bielek Elemér , régi ismerősöm aki most olyanokat is elárult amiről idáig soha se tudtam semmit. A Sztárkeltető egyik főszereplője Kuksi, a mindenki által ismert Vadnai úr aki hajózenészként járta be a világot. A szíve máig is visszahúz a szülővárosába. Majd folytatom, mert ez csak a negyede sincs annak ami ebben olvasható. …..

Aki venne és dedikálást kér  20 219 23 91 telefonszámon jelezze vagy írjon  info@szantograf.hu