Csöbör Katalin vendége volt Bayer Zsolt – rendhagyó történelemóra a zsúfolásig megtelt színházteremben – sorbaállás a dedikáláson – Kerényi László képei

Rendhagyó történelemóra, könyvbemutatóval az Avasi Gimnázium színháztermében. Csütörtökön este Csöbör Katalin országgyűlés képviselő vendége volt Bayer Zsolt író, publicista a Fidesz polgári párt egyik legmeghatározóbb médiaarca. A telt házas előadás igazi „oneman” show, amelynek egyetlen pillanatnyi üresjárata se volt.

Akik ismerik Bayer Zsolt munkásságát, tévébeli szerepléseit azok se számítottak arra, hogy akad valaki, aki ennyire precízen, érzékletes példák sorozatán keresztül képes lesz a reformáció kezdetétől levezetni a világ történéseit napjaink legriasztóbb jelenségéig a globális népvándorlás következtében várható tragédiák sorozatáig. Bayer Zsolt nem politikus. Történészként vetítette elénk látomásait. Luther Mártontól, a jakobinusok álszent forradalmiságától Lenin küldetésétől napjainkig olyan kulisszatitkokat osztott meg a hallgatósággal, amelyeket ritkán hallhatunk ilyen pontos összefüggések láncolatában. Igazából Soros György neve, ha jól emlékszem egyetlen egyszer került szóba. Pontosan a Luther Márton által kifogásolt búcsúcédulák kapcsán. Hogy aki pénzzel akarja megváltani a bűneit, gonoszságait az nem valami helyénvaló cselekedet.

Annál többet esett szó Európa elestéről. A kontinensünk tervszerű feladásáról, az önfenntartó ösztönünk kihalásáról. Jegyzetelés nélkül megragadtak a következők – nyugat Európa vezető politikusainak nincsenek utódai. A német, a francia és a holland elnököknek nincsenek leszármazottai. A nemiséget, a „genderizmust” szinte abszurd módon félre értelmezik. Tudományos alapokon állítják, hogy nemcsak nők és férfiak alkotják a társadalmat, hanem még 72 egyéb nem létezik. Ausztriában az őszi beiskolázáskor a muszlim gyerekek már többségbe kerültek a bécsi iskolákba. Alsó szász tartományban a népesedési ráta nulla. Ázsia, az arab országok Afrika és a dél amerikai nemzetek népessége rövid időn belül akár meg is háromszorozódhat. Nem kell két évtized, hogy Európa őslakossága kipusztuljon, ha csak nem akadnak követői Orbán Viktornak a ránk erőltetett kvóta rendszer visszaszorításában. A Teremtő azokat részesíti megpróbáltatásokban, akiket szeret. Magyarország vasfüggönyös korszakában, a keleti blokk tömbjében mindezt kiállta. Talán ezért most felcsillant a remény, hogy képesek leszünk megőrizni a történelmi, kulturális örökségünket. Erre minden remény megvan mivel a minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációs kérdőívét csaknem kettő millió háromszázezren küldték vissza. Ezzel jelentős mértékben megtámogatták a magyar kormány kvótaellenes küzdelmét az uniós politikai bürokratákkal szemben.

Bayer Zsolt kiváló előadó. Eredeti tanult szakmája  tanár lenne. A diákok sajnálhatják, hogy végül nem a katedrán kötött ki. A hallgatóság pisszenés nélkül hallgatta a mondanivalóját. Egyszer zavart be egy mobiltelefon, amit humorosan lekezelt. Mondta, ha Gyurcsány keresné nincs, hívja később.

Végül a színpadon dedikálta a legújabb könyvét, amelyről szerényen csak annyit mondott, egy barátjának köszönheti. Akinek eszébe jutott, hogy az elmúlt évek legsikerültebb blogg -bejegyzéseit egy tartalmas könyvbe szerkessze. Reméljük, hogy egy belvárosi dedikáláson ismét találkozhatunk vele.

Kerényi László felvételei

Csurai Ákos az ötletadó, a könyv szerkesztője, és Bayer felesége dr. Matusovits Andrea aki büszke lehetett a férje sikeres előadására

Istenem, minden író ilyen dedikálásról álmodik. Amikor egy félórát kell körmölni az ajánlást. Mint látható sokan hármasával vitték , karácsonyi ajándéknak.

 A felvételeket Kerényi László készítette – a képek átvehető amennyiben feltüntetik a szerző nevét. Különben jogdíj kötelesek.