Karácsony az iskolákban – az ünnepvárás jegyében  – a Mezőkövesdi tankerületben

Ez a hét minden iskolában a karácsonyvárás jegyében telik. 2017. december 19-én a Mezőkövesdi Tankerületi Központ intézményeiben is megkezdődtek a karácsonyi ünnepségek. Szerdán a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos illetve Szent Imre tagiskolájában ünnepeltünk.

 

Különleges hangulatú időszak az advent, amely a várakozásról, a készülődésről szól, és éppen ez a készülődés az, ami megadja az ünnep hangulatát, kizökkentve kicsiket és nagyokat a mindennapok mókuskerekéből. Ilyen várakozás előzte meg a Bárdos ünnepségét is. A gyerekek izgatottan várták, hogy bemutathassák kis műsorukat hálás közönségüknek. Verseltek és énekeltek.

A diákok nagy örömére a tanárokból is összeállt egy kórus, akik megható karácsonyi dalokat énekeltek. Az ünnepség után a gyerekek az osztályaikba vonultak és ott folytatódott az ünneplés.

A Bárdos után a Szent Imre tagiskolában is méltó módon emlékeztek a szeretet ünnepére.

Az alsós tanulók betlehemi játékot mutattak be. A pásztorjáték során a diákok felelevenítették a kis Jézus születését. A műsorban résztvevő gyerekek nagy lelkesedéssel adták elő ünnepi műsorukat diáktársaiknak, szülőknek, nevelőknek az iskola leendő, most még óvodás diákjainak és mindenkinek, akik jelenlétükkel megtisztelték az ünnepséget.

Karácsony ünnepén megajándékozzuk egymást, kifejezve ezzel a szeretetünket, a figyelmességünket. Ez a műsor ajándék volt. Ajándék egymásnak egymástól, ezzel kívánva mindenkinek boldog karácsonyt. Ünnepeljünk, mert az ünnep önmagunk felemelése. Tiszta ünnepi ruhában és tiszta ünnepei gondolatokkal lehet csak ünnepelni, felülemelkedve a hétköznapokon, s a mindennapi küzdelmeinken.

F. Bacsó Bea