Meglepetés LEGO-kal viziteltek a szegedi bohócdoktorok a gyermekklinikán

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. Ezúttal karácsony előtt látogattak el a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályára, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék az ünnepeket.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Kónya Eszter, az alapítvány önkéntesei már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. Ezúttal karácsonyi meglepetéssel készültek azoknak a gyerekeknek, akik a betegségük miatt a kórtermekben kell hogy töltsék a szentestét.

– Egy szegedi fiatalembernek köszönhetően két tucat vadonatúj LEGO játékot kaptunk, akinek kifejezett kérése volt, hogy a játékok kórházban fekvő kisbetegek kezébe kerüljenek. Örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek, és a mai napon önkénteseinkkel eljuttattuk a játékokat az osztályra.- mondta el Pataki-Fődi Brigitta a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorainak az elnöke. – Természetesen azokra is gondoltunk, akiket hazaengedtek néhány napra, de a két ünnep között vissza kell, hogy jöjjenek kezelésre – nekik az osztályos nővérek fogják átadni a LEGO-játékokat, amelyekre egy kis kártyát ragasztottunk az ajándékozottak nevével. Az év többi részében heti szintű bohócdoktori vizitekkel próbálunk segíteni, de karácsonykor az ajándékozás a legfontosabb, és a gyerekek csillogó szeme, és mosolya. Ezért hoztuk létre alapítványunkat, és ezért dolgozunk minden áldott nap, hogy ezeket az élményeket a gyerekekkel együtt mi is megéljük ilyenkor.

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1 százalékot is tudnak már fogadni, és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is. Fényképes beszámolók a vizitekről a hivatalos oldalaik egyikén: a www.bohocdoktor.hu, vagy a www.facebook.com/mosolydoktorok oldalakon érhető el.

___________________________________________________________________________