Volt egyszer egy Keravill –  csak egy jót pöffeszkedtünk a volánnál  – a Domusz mellett vásároltuk a televizíót

Volt egyszer egy áruház a valami Eszperantó téren szembe a Szent Anna templommal, a Győri kapuban. Nem is egy, kettő, egy Domusz névre hallgató bútoros és egy BIK majd a legendás Keravilles műszaki üzlet. Na ezt az utóbbit vezette Sárosi Pali barátom aki ennek az áruháznak az éléről egyenesen a cég vezérigazgatói bársonyszékét foglalta el. Tudni kell, hogy ez a műszaki áruház a rendszerváltást követően gyorsan önállósodott és még a médiapiacon is befektetett. Jelentős tulajdonrészt vásárolt a Déli hírlap kiadóból. A számításuk bevált, erre se fizettek rá.

Pali barátom a műszaki kereskedés nagymestere volt. Már tanulóként a Kormos Sándor, Sanyi bácsi vezette Széchenyi úti üzletben elsajátította a szakma rejtelmeit. Egy hamar felküzdötte magát és a Tiszaújvárosi – a fiatalabb kedvéért – a Leninvárosi BIK áruházat is igazgatta. Annak idején tévé, rádió, kerékpár, hűtőszekrény vagy egyéb fontos háztartási cikk  vásárlásakor mindenki Palit kereste.

Ő mondta meg, hogy melyiket érdemes választani,  mindenki adott a véleményére. Igazából olyan vérbeli született kereskedő volt aki ma már ritkaságszámba megy az áruval teli, eladók nélküli  biztonsági őrökkel zsúfolt áruházakban. Mivel tudta, hogy mi kell a vásárlóknak sok világmárka hazai bevezetésénél bábáskodott.

Én se bírtam ki, hogy ne pózoljak egy ilyen dögös autóban

Ma már csak arra emlékszünk, hogy ezek a fotók egy autórádió és hifi termékek bemutatóján készült. A főnök ezzel a kocsival akarta feldobni a showt. Sikerült is. Sokan már csak azért is kimentünk, hogy egy ilyen autóban pöffeszkedjünk a kamerák előtt.