Karnevál a lagúnák városában  Velencében – nonstop utazás – toldja meg a bakancslistáját -a magyar történelem nyomában

Ha nem teljes a bakancslistája most kiegészítheti. Velence, Olaszország gyöngyszeme, a lagúnák városa. Egyszer látni kell, bármi áron. Jómagam, igaz nyáridőben hol Bibionéből, hol pedig Caorléből hajókáztam át oda. A Szent Márk tértől a Dózsepalotáig az összes látnivalót bejártuk. Mindannyiszor eszembe jutott, hogy a világ örökségének ez a legfontosabb szeglete veszélyben van. A tenger szintjének az emelkedése, az időjárás változás miatt egyszer ez a ritka történelmi örökség eltűnhet a szemünk elől. Bár nemzetközi összefogással védőgátakkal és az épületek megemelésével talán mindez megmenthető. Jó tudni, hogy Velence számos magyar vonatkozású történelmi emlékkel rendelkezik. A szakavatott idegenvezetők minderre felhívják a figyelmüket és igyekeznek mindenhová elkalauzolni.

Az Adria Holyday utazási iroda minden utasáról gondoskodik, hogy a lehető legnagyobb élményben legyen része. Akik az irodát keresik megtalálják Miskolcon a Kazinczy út 10 szám alatt. Ám ha jó ha tudják hamarosan egy újabbat nyitnak, s átköltöznek a sétáló utcába Széchenyi úton lévő új exkluzív irodába.

 

Időpont:       2018. február 02-04,  február 09-11

Utazás: autóbusszal

1.nap: Indulás az esti órákban. Folyamatos utazás

rövid pihenőkkel.

2.nap: Érkezés a reggeli órákban Punta Sabbione kikötőjébe.

Innen áthajózunk Velencébe, ahol a lagúnákra épült város nevezetességeivel ismerkedünk: Szt. Márk tér, Szt. Márk bazilika, Doge Palota, Campanile, Sóhajok hídja, Rialto. Ezt követően élvezzük a karneváli forgatagot: részt veszünk az ünnepi parádén, miközben csodálhatjuk a színpompás jelmezesek, álarcosok felvonulását, kipróbálhatjuk a tradicionális velencei arcfestést, vagy gondolázhatunk is.  Igény esetén a program bővíthető az üveg- ill. csipkekészítéséről világhírű Murano és Burano szigetek felfedezésével is. Az esti órákban visszahajózunk Punta Sabbioni-ba, majd hazaindulás, folyamatos utazás rövid pihenőkkel.

3.nap: Érkezés Magyarországra a délelőtti órákban.

Részvételi díj:      15.500.-Ft/fő budapesti és dunántúli indulással

18.900.-Ft/fő miskolci és nyíregyházi indulással

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépőjegyek, a hajójegy és az utasbiztosítás díját. Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 430 Ft/fő/nap.

Hajójegy Velencébe + városbelépő (kötelező): 25 euro/fő,

Murano-Burano szigetekre felár (fakultatív): 10 euro/fő

Kellemes utazást!