Belehalt sérüléseibe a zárkában bántalmazott fiatalkorú   –  egy 17 éves férfi verte halálra zárkatársát a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében

 A vádlott férfi 2017 februárjában előzetes letartóztatásban volt a bv intézetben. Vele egy zárkában helyezték el a szintén letartóztatott 17 éves sértett fiút. A vádlott azonnal rászállt a nála gyengébb testalkatú sértettre és az esti órákban verekedést kezdeményezett vele.

 

A sértett ebbe nem akart belemenni, de végül kiállt a vádlott ellen. Két zárkaellenőrzés közti időben a vádlott ennek során több alkalommal ököllel fejen ütötte a sértettet, majd a földre kerülő fiú fejébe többször belerúgott. A bántalmazás során a sértett többször elvesztette eszméletét, de a vádlott mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verést.

A cselekmény után a sértett felmászott ágyára aludni. Reggelre kómába esett. Kórházba szállították, de a bántalmazás következtében kialakult koponya és agysérülés következtében, anélkül hogy eszméletét visszanyerte volna, két hónap múlva meghalt. Halálát a vádlotti ütések és rúgások okozták.

 

Az időközben rablások miatt jogerősen hét év börtönre ítélt vádlottal szemben a B.A.Z. Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt fiatalkorúak börtönbüntetését és közügyektől eltiltást indítványozott.