Jó a mókusék marketingje – a rövid farkúak is költhetnének erre – a patkányokra rájár a szenes lapát

A lóambulancia felül a piros lámpa jelzése ellenére futott át egy városi mókus Miskolcon a Lévay utca kereszteződésében. Feleségem vészfékezéssel megmentette a kisállat életét. Igaz, nem sok híja volt, hogy a mögöttünk jövők ne rongyoljanak bele a kocsinkba. Ráadásul ők nem is láthatták amit mi észleltünk.

Kérdés,  ha ne tán megtörtént volna a tömeges koccanás fizet e a biztosító egy ilyen esetben. Tutira veszem, hogy a mókuskámnak nincsen felelősségbiztosítása és a kárfelvevő félholtra röhögte volna magát ha erre az életmentő akcióra való hivatkozással próbáltunk volna jóvátételt kikönyörögni.

Tény, hogy a Népkert és a Derkovits utcai zöldövezetben megannyi hosszú, lompos farkú fára mászó mókus rohangál. Elszaporodtak mint a patkányok és az egerek. S ami érdekes a rozsdabarna rágcsálóknak őszinte örömmel örvendezünk míg a rövid farkúakat szívből nem szeretjük. Ahogy mondják ennek az oka egyszerű.  A mókusék marketingje pompásan sikeres.Míg a patkányok ezt elhanyagolják. Ha esetleg a gráfon rendelnének magukról egy szívhez szóló reklámsorozatot felszednénk a csak nekik kirakott csapdákat és meggondolnák, hogy érdemes e ezeket rusnya bajuszos állatokat lapáttal agyon csapdosni.

Ennyit a marketing fontosságáról.