Skip to content

Újabb nagy változás jöhet a magyar jogosítványnál – a mentődoboz csak megmarad

Újabb nagy változás jöhet a magyar jogosítványnál – a mentődoboz csak megmarad

Szerintem a kötelező mentődoboz csak marad. Ha ugyanis ez nem lenne mivel lehetne szívatni a tök eminens mazsolákat.  Ha nincs egészségügyi csomag akkor a rozsdás olló se lehet büntetési tétel. A változás , a változtatás értelmét még nem fejtettem meg, de akik ezt eldöntötték biztosan tudják mit miért tesznek.

A gépjárművezetői vizsgaigazolás kiadásához nem kell majd a jövőben elsősegélynyújtási ismeret – ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent rendelet tervezete.

Az indoklás szerint ugyanakkor a segélynyújtási igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, mégpedig a vezetői engedély kiállításakor – írta a Napi.hu.

A jelenleg hatályos szabály szerint a gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére irányuló, a közúti közlekedésről szóló törvény szerinti vizsgaigazolás annak adható ki, aki az alapfokú iskolai végzettséget és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást megszerezte.

A tervezet kihúzza az előbbi szövegből az “és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást” szövegrészt. Így ha a tervezetből valós jogszabály lesz, nem kell elsősegélynyújtási ismerettel rendelkeznie a gépjárművezetésből vizsgázónak.

A jogszabálytervezet ennyit mond csak, viszont az indoklás ehhez hozzáteszi, hogy az igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, a vezetői engedély kiállításakor. Erre viszont jelenleg nem utal a jogszabály, vagyis elképzelhető, hogy a szöveget pontosítani fogják.


Szántó István


Related article

Megcsípték a mezőzombori garázdálkodókat

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei még a helyszínen elfogták mindkét támadót. Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 16...

0 Comment