Mi fáj gyere mesélj – jól láttam, de elcsábultam az akcióra – gyanúsítással fogadott az optikus – csak ügyvéddel reklamálj – fogyóeszköz az okuláré

Nálam az olvasószemüveg fogyóeszköz. Zsebemben, a kis táskámban  mindig tartogatok egy apró összehajtogatható kínai okulárét. Ám bármennyire is vigyázok ezekre az optikai segédeszközökre egy idő után kimúlnak.  Elhagynak.Vagy elveszítjük egymást. Ezért ha csak tehetem a nyakamban láncon viselem. Persze ez csak bonyolítja a keresést, ugyanis ha hiányzik sose jut eszembe, hogy éppen ott keressem. A lakásban vannak bizonyos kultikus helyek – nagyon sok – ahol időnként lepihentetem. Ha keresem ezeket mind sorra járom, kitapogatom.

Egy viszont nagyon bánt. Ha idegenek, első látásra meggyanúsítanak. Például a képen szereplő üzletben csak egyszer voltam, de oda többé nem teszem be a lábam. Másoknak is ezt ajánlom. Nemrégiben a bolt előtti táblára kiírták olcsó keret, ennyi meg ennyi. Akciós. Elcsábultam a városház téri villamosmegálló járdaszigetén ácsorogva  és bementem szerencsét próbálni. S, helyben ott vettem egy alig 10 ezer forintos olvasót amit három nap elteltével kaptam kézhez.

A jobb szár amelyik megunta az életét. Önszántából. Esküszöm, hogy nem én kínoztam meg

A képen látható – új formájában mutatott is – és most három hét elteltével visszavittem, hogy a jobb szára megadta magát. Nem egyszerűen a csavarnál, hanem elpattant a szára. Igen, tudom hibás vagyok, hiszen nem a tokjában őrizgettem hanem hordtam, le és fel kapkodtam, rossz esetben egy kézzel, nem ügyeltem a súlyelosztásra. Gondoltam ahol vettem, ugyanott meg is csinálják. Persze pénzért, nem ingyen gondoltam.  Hiszen csaknem egy hónapig nyúztam. S tudom, semmi se tarthat örökké. Hát még egy ilyen drága szemüveg se.

Most tessenek figyelni! Az optikus kezébe  vette és megforgatta és vádlón kérdezte – ráült vagy rátaposott. Éreztem, bajba kerültem. Az ügyvédemmel kellett volna jönnöm. Ám látva esendőségemet  csak megszánt. Mondta ha beviszem a blokkot meg azt a papirost amit ehhez adott akkor hagyjam ott és megnézi mit tehet értem.

Ez a hibátlan szár

Ez volt pénteken 16 óra tájban. Azóta olyan a szobám mint egy házkutatás utáni csendélet. Megtaláltam a régen keresett dolgaimat , de a szemüvegre utaló blokkot nem találtam. Viszont van egy banki igazolásom, hogy ezt ott vettem kártyával. Ám ilyet ő nem fogadhat el.  Hiszen a bankkal bárki összejátszhat. Így marad egy megoldás még, letöröm a bal szárát is és bugyigumival kombinálva átminősítem házi használatra. Erről is küldök majd képet. Talán ez lesz az új profilképem a facén.

A problémám egyedi, privát és sajátos. Ebből senkinek nem ajánlom, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le a szóban forgó üzletről. Mindenkinek lehetnek rossz napjai amikor az élő fába is beleköt. A szörnyű, az amikor mindkettőnk rossz napja ugyanarra a dátumra esik.