Ezért tűnt el a beígért üvegzseb – amikor reggel Lajos kabátját kerestük a bécsi kávéházakban – Andor jelentkezz, nélküled nincs kampány – kotonnal kenyerezted le a választókat

Szörnyű, az öregség legbiztosabb jele, hogy mindenről eszembe jut valami. Persze ideje lenne felejteni, de nem csak nem megy. Itt van ez a címkép a régi üveges műhelyről, aki nem tudná ez a Zsolcai kapuban volt, szembe az Észak kiadójával. Most lebontották, s  ki tudja meddig biztosan egy nagy grund árválkodik a helyén. Míg kint volt a cégér, elég volt ránézni , s beugrott az üvegzseb. Bizonyára itt gyártották, csak nem ment a bolt. Így bezárták, ezzel vége is lett a sosem volt politikusi üvegzsebeknek.

Egyébként aki nem tudná, egy időben  amikor még a szép emlékű Tardos Márton volt a parlament gazdasági bizottságának elnöke több nyugati kiruccanást szerveztem az országgyűlési képviselőknek. Egyszer az OMV meghívására egy miskolci kisbusszal, a Tóth Tours járatával egy tucat “szenátort”  delegáltunk Ausztriába.

Csodás egy hét volt ,Bécs és környékének összes kőolaj finomítóját és nagyobbtöltőállomását bejártuk, hogy este a szórakozásnak is áldozzunk.  Például az egyik nap Kurhalleban keringőztünk másnap meg egy világhírű angol énekesnő adott koncertet, csak nekünk a lezárt Schönbrunban. A Grinzinget se hagytuk ki.

S ami lényeges Kósa Lajos mint a gazdasági bizottság tagja is velünk volt. Akkor derült ki, hogy jól kártyázik, ügyesen bánik az ördög bibliájával. Egyetlen bibi volt az út során, az utolsó napon reggel az induláskor derült ki,, hogy Lajos nem emlékszik melyik kávéházban felejtette a kabátját. Tessék elképzelni, hogy fél óra alatt mennyi szórakozóhelyet kellett végigjárnunk, hogy megleljük.

Közben a nagy kapkodásban az OMV képviselője már előre jelezte, ha  mégse találnánk meg újat vesznek, hogy meg ne fázzon.  Ám ott a környéken 10 óra előtt egyetlen bolt se nyitott ki.  Így maradt a régi felöltője. Máig se tudom, hogy járt volna jobban.

Ilyenkor a választások idején szokott feltünni Schmuk úr Horn Gyula nagy tisztelője és a szépkoruak társaságának az elnöke. Hogy, hogy nem most semmit nem hallani felőle. Nem is értem miért. Azt tudom, hogy a mérhetetlen önbizalma mellett mindig is komoly politikai ambiciói voltak. Ráadásul jól keverte a lapokat. Csupán egy valami tévés üzletben próbálták besározni, de nem sok eredménnyel. 

Tessék megkapaszkodni. A facén figyelmeztetnek, hogy vigyünk tollat magunkkal a választásokra. Mert ott állítólag olyan ceruzát adnak aminek a nyomát ki lehet radírozni. Oké, de ha mi van akkor ha nekem sikerült eltalálni azt amire a radírozók gondoltak. Na akkor mire mennek a gumival. Egyébkét is viszem a tavalyi tollamat, Már hegyezem is. Az aranytollamat amit még 2013 márciusában kaptam, de sok jó embernek most jutott eszébe gratulálni, meg fikázni.

Andor jelentkezz! Annyira unalmas ez a kampány, hogy kellene egy kis színt hozni a placcra. Ez mindig is ment Neked.

Schmuk Andor amikor még kotonnal kampányolt. Nehogy ráfázzunk….